Deniz Zünbülcan
Deniz Zünbülcan
Deniz Zünbülcan

Vücut yağlarının düşmanı: Kaju

Kaju, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir kuruyemiştir. Kajunun genelde fıstık hali bilinir ancak meyvesi de tüketilebilir. Besin değeri yüksek ve sağlığa faydaları oldukça fazladır. İşte bu faydaları Diyetisyen Deniz Zünbülcan sıraladı.

Haberin Devamı

• İçeriğinde kasları ve damarları rahatlatan magnezyum minerali vardır. Bu mineral sayesinde kaju, sinir sistemi sağlığına olumlu katkılar sağlar.

• Magnezyum içeriği kan basıncının düzene girmesi için de önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalp sağlığını korumada görevlidir.

• Bakır minerali içeren kaju fıstığının saç sağlığına da olumlu katkıları vardır. Saçların dökülmesini önleyici etki sağlar.

• Kalsiyum ve magnezyum içeriği ile kemik sağlığını korumada etkilidir. Özellikle çocukluk ve yaşlılık dönemindeki bireyler için önemli bir kuruyemiştir. Çocukluk döneminde kemik yapısının sağlıklı oluşması, yaşlılık döneminde ise sorun oluşmaması için önemlidir.

Vücut yağlarının düşmanı: Kaju

Haberin Devamı

• Yapılan çalışmalara göre kaju tüketiminin safra taşının oluşmasını önleyici etkisi vardır.

• Yağlar ve yağlı besinler kilo verme sürecinde genelde suçlansa da bu doğru değildir. Hatta kilo verme sürecinde doğru yağlar doğru kullanıldığında kilo verme sürecine olumlu etkiler sağlar. Kuruyemişlerin yağı da bu doğru yağlardandır. Kaju faydalı yağlar içeren bir fıstıktır ve vücut yağlarının düşmanıdır.

• Aynı zamanda kaju fıstığı, antioksidan özelliği olan selenyum mineralini de içerir. Bu özelliği ile vücudu serbest radikallerden korumada etkilidir. 

Vücut yağlarının düşmanı: Kaju

KAJUNUN BESİN DEĞERLERİ

Ara öğünlerinizde, salatalarınızda, smoothielerinizde tüketebileceğiniz kaju fıstığının 100 gramı 553 kalori içermektedir. Bu kalorinin 123 kalorisi karbonhidratlardan, 367 kalorisi yağlardan gelirken 63 kalorisi ise proteinlerden gelmektedir.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL