GeriSağlık Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı

Keyifle içebileceğiniz bu çaylar sayesinde sağlıklı ve rahat bir kış geçireceksiniz.

Soğuk havadaki nem oranının düşük olması ve burnun kuruması vücudun kendi savunma mekanizmasına bozulmasına yol açtığını belirten Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, “Soğuk havalarda bağışıklık sistemi zayıflayınca da, virüs kolayca buruna yerleşerek soğuk algınlığına sebep olmaktadır. Havanın kuru ve soğuk olmasının yanı sıra bireysel faktörlerde soğuk alınlığına sebep olabilir. Bunlar en temelinde yetersiz beslenme, sigara ve stres tetiklemektedir” ifadelerini kullandı.

Bağışıklık sisteminin zayıfladığı mevsimsel geçiş dönemlerinde, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve besinleri alarak hastalık kapımızı çalmadan sağlığın güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Gülsoy, iş yerlerinde ve evlerde içilen bitki çayları ile vücuda gerekli desteğin sağlanabileceğini vurguladı.

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN ÇAYLAR VE FAYDALARI

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, mevsim geçişlerinde ve vücut direncinin artmasında yardımcı doğal ve bitkisel çayları şöyle sıraladı:

ZENCEFİLLİ ÇAY

Zencefil çayı eski Hindistan’da vişvabesaj, yani evrensel ilaç olarak nitelendir. Bronşit, öksürük, astım, hazımsızlık ve ses kısıklığına yardımcı olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine destek olur.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

EKİNEZYALI ÇAY

Koni çiçeği olarak da bilinen ekinezya, ferahlatıcı nane çeşitleri, limon otu ve ısırgan içerirse etkisi artacaktır. Soğuk algınlığı ve nezle semptomlarının şiddetini azalmaya destek olur. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

ADA ÇAYI

Kışın vazgeçilmezi olan adaçayı soğuk algınlığından korunmak için mükemmel bir bitkidir. Ağız, boğaz ve bademcik rahatsızlıklarının giderilmesinde gargara şeklinde de kullanılabilir. Hazmı kolaylaştırmaya ve bağırsak gazlarının giderilmesine destek olur.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur içerdiği saponin nedeniyle balgam söktürücü ve boğaz yumuşatıcı etkisi vardır. Grip ve nezlenin çabuk atlatılmasına yardımcı olur. Sinirsel ve sıkıntı durumlarının giderilmesinde faydalıdır.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

KUŞBURNU ÇAYI

Doğal bir C vitamini kaynağıdır. Ayrıca A ve B vitaminlerini de içerir. Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya destek olur.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

BÖĞÜRTLEN ÇAYI

Organik asitler, mineraller ve C vitamini bakımından oldukça zengindir. Ağız, boğaz sorunlarının giderilmesinde faydalıdır. İdrar söktürmeye yardımcı olur ve ishale karşı koruyucu olarak tüketilebilir.

 

Vücut direncinizi artıracak 6 bitki çayı
 

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler uzmanı Sevil Gülsoy, "Hastalığa katılmadan önleyici destek olarak keyifle içebileceğiniz bu çaylar, sizlere rahat bir kış geçirmeniz için yardımcı olacaktır. Kendiniz hazırlayabileceğiniz gibi hazır karışım olarak tüketebileceğiniz bu çayları aktarlardan rahatlıkla temin edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İHA

KİLO VERDİREN 5 BİTKİ ÇAYI TARİFİ

False