Serkan Tutar
Serkan Tutar
Serkan Tutar

Vücut direncini artırmanın yolları

İşte size 5 altın kural…

Haberin Devamı

Bağışıklık sisteminin güçlü olması yaşamın her dönemi için önemli. Özellikle hastalıklardan korunmanın en önemli koşulu güçlü bir bağışıklık sisteminin sağlanması ile elde ediliyor. Diyetisyen ve NLP Uzmanı Serkan Tutar, vücut direncini artıracak 5 altın kuralı sıralıyor.

Antioksidanlar: Tükettiğimiz tüm besinler, vücutta enerjiye dönüşmek için oksijen ile yakılırlar. Bu yanma esnasında vücut için zararlı olan serbest radikaller oluşur. Serbest radikaller özellikle vücuttaki hücre ve organlarda hasara neden olur. Ayrıca çevredeki hava kirliliği, stres, radyasyon ve sigara serbest radikal miktarının vücutta artmasına neden olur. Vücutta artan serbest radikaller, kanser ve bazı kalp hastalıklara neden olur. Antioksidanlar, vücutta serbest radikal seviyesinin düşmesini sağlar. Özellikle A, C ve E vitaminleri antioksidan özelliği olan besin grubudur. Bu vitamin grubunu içeren, limon, portakal, greyfurt, kivi, brokoli, fındık, badem, maydanoz, zeytinyağı, ayçiçeği, ceviz gibi besinler günlük beslenme programının içerisinde bulunmalıdır.

Haberin Devamı

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ BROKOLİ ÇORBASI, ARALIK AYINDA İÇİNİZİ ISITACAK. BROKOLİ ÇORBASINI BİR DE BU TARİFLE DENEYİN!

Turunçgiller: İçeriğinde bulunan C vitamini, bağışıklık sistemini destekler. Özellikle içeriğinde bulunan posa, barsak florasının dengesini sağlar. Ayrıca enfeksiyon riskinin azalmasına katkıda bulunur.

Süt Ürünleri: Güçlü bir bağışıklık sistemi için özellikle probiyotik içeriği olan yoğurtların tüketilmesi önemlidir. Barsaktaki yararlı bakteri sayısının artmasını sağlayan probiyotikler, sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Ayrıca barsak düzenini sağladıkları için kişiyi besin alerjilerine karşı da korurlar. Kefirin de probiyotik etkisi bulunmaktadır.

Sebzeler: Tüm sebzeler bağışıklık sisteminin güçlenmesine faydalı olsa da; soğan, sarımsak, lahana, brokoli, pırasa, karnabahar gibi sebzeler bağışıklık sisteminin daha güçlü olmasını sağlar ve doğal antibiyotik etki gösterirler.

Egzersiz: Vücut direncinin ve bağışıklık sisteminin artmasını sağlayan en önemli etmen egzersiz yapılmasıdır. Egzersiz yapan bireylerin hastalıklara yakalanma riskleri oldukça düşüktür. Egzersiz bir yaşam biçimi haline getirildiğinde en önemli direnç güçlendirici etkidir. Bu sebeple haftada 3-4 gün 45 dakika egzersiz yapılması hastalıklardan korunmanızı sağlar.