GeriSağlık Vücut direncini artıran 6 süper besin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vücut direncini artıran 6 süper besin!

Vücut direncini artıran 6 süper besin!

Güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme büyük önem taşıyor.

Hava ısısındaki ani değişikliklerle birlikte vücut direncinde değişiklikler yaşanabileceğine dikkat çeken Temur, "Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için beslenme büyük önem taşıyor. Bunun için de gerekli vitaminleri ve antioksidanları almak adına günde 5- 7 porsiyon sebze meyve yenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra günlük 1 şişe sade maden suyu da artan mineral ihtiyacımızı karşılamaya yardımcı olur. Ayrıca günde 2-3 bardak limon dilimli-karanfilli bitki çayları da (yeşil çay, ıhlamur, adaçayı gibi) içmek gerekir. Haftada 5 gün 30 dakikalık orta tempolu yürüyüşlerin bağışıklık sistemi için vazgeçilmez olduğunu da unutmamak gerekir" dedi.

VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN BESİNLER VE FAYDALARI

Diyetisyen Duygu Temur, sonbahar-kış mevsim geçişini yaşandığı günlerde vücut direncini artıracak besinler arasında soğan, kefir, balık, turp, brokoli, ceviz, fındık, bal, badem gibi yağlı tohumlar olduğunu ifade etti.

1. SOĞAN: İçeriğindeki quercetin denilen bir madde sayesinde doğal bir antibiyotiktir. Salata ve yemeklerde bol kullanılmalıdır.

Vücut direncini artıran 6 süper besin

2. BALIK: Omega 3 (n-3) yağ asitleri çoklu doymamış yağ asitlerinin en önemli grubudur ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Vücut direncini artıran 6 süper besin

3. TURP: C vitaminin en zengin kaynaklarından biri olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirmede mutlaka yenmesi gereken sebzelerdendir. Özellikle siyah turp daha da faydalıdır.

Vücut direncini artıran 6 süper besin

4. KEFİR VE YOĞURT: Probiyotikler barsak florası için faydalı olan canlı bakteri bileşimidir ve barsak sistemini destekleyerek hastalık yapıcı mikroorganizmaların üremesini engeller. Yoğurt ve kefir ise en güzel doğal probiyotik kaynaklarıdır.

Vücut direncini artıran 6 süper besin

5. YAĞLI TOHUMLAR: Ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlar günlük E vitamini ihtiyacımızı sağlamada etkili olan besin grubudur. E vitamini ise en güçlü antioksidanlardandır. Ceviz içerdiği selenyum minerali ile soğuk algınlığı, grip ile savaşmaya yardımcı olur.

Vücut direncini artıran 6 süper besin

6. BAL: Bağışıklığı arttıran tek tatlı alternatifidir. İçerdiği kendine has organik asitler, amino asitler, potasyumdan iyoda kadar mineraller, C vitamininden B2’ye kadar vitaminler, enzimler ve farklı aromalar sayesinde vücut direncini artırma etkisi mucizevi bir şekilde oluşur. her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil karışımını ılık suyla tüketmek gün içerisindeki direncimizi daha da artıracaktır.

CİHAN 

False