GeriSağlık Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Bu 5 şey vajinaya zarar veriyor!

Kadınlarda vajinal bölge temizliği ve bakımı oldukça önemlidir. Fakat günlük yaşantıdaki bazı olaylar vajinal bölge için sakıncalı bir konumdadır. Vajinal bölge için zararlı olan 5 şeyi ağda yapmak, sık sık bebek yağı kullanmak, fazla sabunla yapılan vajinal temizlik, ped kullanmadan bisiklet sürmek ve spordan sonra terli giysilerle durmak şeklinde sıralayabiliriz.

VAJİNA İÇİN ZARARLI OLAN 5 ŞEY!

1- AĞDA YAPMAK

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Her kadının bir numaraları belası tabiki vajinal bölgedeki tüylerdir. Bu tüylerden kurtulmanın en çok tercih edilen yöntemi ise ağdadır. Ağda tüyleri kökünden alır ve pürüzsüz bir sonuca ulaştırır. Fakat bunun karşısında sizden bir şey almayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Özellikle bul bölgedeki tüyleri ağda ile almak, ileri yaşlarda sarkmaya sebebiyet verir.

2- SIK SIK BEBEK YAĞI KULLAN MAK

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Kadınların genellikle ilk gece korkusu sebebiyle kullandıkları, o günden sonra bunu alışkanlık haline getirdikleri bir şeydir. Fakat bu yağlar kolay kolay temizlenemediği gibi gözenekleri tıkayarak cildin nefes almasına engel olur.

3- FAZLA SABUNLA YAPILAN VAJİNAL TEMİZLİK

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Vajinal temizlik yaparken daha fazla sabun tüketmek daha fazla temizlenmesini sağlamaz. Tam tersine içindeki kimyasal maddeler ile vajina zarara uğrar. Aynı zamanda sürtme ile tahriş oluşumuna sebep olur. Vajinal sağlık için banyo tuzlarından da uzak durmakta fayda var.

4- PED KULLANMADAN BİSİKLET SÜRMEK

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Birçok kadın bisiklet sürmekten büyük zevk alır. Bisiklet sürmek zaten başlı başına zevkli bir şeydir fakat kadınlar pedsiz bisiklet sürdüğünde damar sıkışması meydana gelir ve vajina zorlanır. Bisikletin oturulan kısmı ön kısımdan daha yüksekte bulunduğu için denge şarttır. Bu yüzden bisiklet sürerken pedli taytları kullanmalısınız.

5- SPORDAN SONRA TERLİ GİYSİLERLE DURMAK

Vajinal bölge için zararlı olan 5 şey

Spor yaptıktan sonra vücut teri oldukça fazlalaşır. Terli kıyafetler çıkarılmadığında vajina mikrop kapma ihtimaline uğrayabilir ve yara olabilir. Bu sebeple spor yaptıktan sonra hemen duşa girilmeli ve terli giysileri değiştirilmeli.

VAJİNA DARALTMA OPERASYONU CİNSEL ZEVKİ ETKİLER Mİ?

False