Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert
Esra Çabuk Cömert

Vajinal akıntı sorununa lazer çare olur mu?

“Üreme çağına gelen her kadında belirli miktarlarda kokusuz, şeffaf ve kaygan formlarda vajinal akıntı görülebilir” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Esra Çabuk Cömert, vajinal akıntıda lazer uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Haberin Devamı

Kadınlık hormonunun etkisiyle servikal bezler ve vajen bölgesinde yer alan bezlerden sıvı salgılanmaktadır. Asıl amacı cinsel ilişki sırasında ortamın kaygan olmasını sağlamaktır. Yine yürüme sırasında dudakların birbirine sürtünmesinin önüne geçerek tahrişin önlenmesi için de söz konusu akıntıya ihtiyaç duyulmaktadır.

Fraksiyonel lazer tedavisi; vajinal pH ve florayı düzenler, vajinal kuruluk ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonların giderilmesini sağlar. Vulvo-vajinal dokunun gençleştirilmesine yardımcı olur. Vajinal kayganlığın artırılmasını sağlar. Kronik vajinal enfeksiyonları, fraksiyonel lazer ile ortadan kaldırılır.

Aynı zamanda fraksiyonel lazer işlemi, idrar torbası sarkması ile başlayan idrar kaçırma problemlerine de çözüm olur. Cerrahi yöntemlere ek olarak kullanılan bu yöntem vajinal kuruluk şikayetlerinde ve ağrılı cinsel ilişki sorunlarında da çözüm amaçlı olarak tercih edilebilir. Vajinanın ağrı sorunlarını da giderebilir. Vajina içine uygulanan lazerler etkileriyle vajina içi bağ dokusunu uyararak, hem kollajen hem de elastik bağ dokusunun yeniden şekillenmesini sağlar. Bu şekilde hem vajina içinde bir sıkılaşma olur hem de cinsel ilişki sırasında alınan haz artar.