GeriSağlık Vajina estetiği yaptıran kişi nelere dikkat etmeli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vajina estetiği yaptıran kişi nelere dikkat etmeli?

Vajina estetiği yaptıran kişi nelere dikkat etmeli?

Ameliyattan sonra 6 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir.

Doğuştan görüntü problemi yaşayan kadınların, bu yönteme normal doğum yapanlardan daha fazla başvurduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Bora Cengiz, vajina estetiği ile ilgili merak edilenleri anlattı.

VAJİNA ESTETİĞİ AMELİYATI NASIL UYGULANIR?

Hastanın şikayetlerine göre farklı işlemler uyguluyoruz. Doğumdan sonra olan vajinal bozulma fonksiyonel kayba göre yapılmaktadır yani anatominin eski haline getirilmesidir. Anatomi eski yerine getirildikten sonra bir de hastanın daha önceden memnun olmadığı bölgelere estetik ameliyat uygulanır. Ortalama olarak tek bir onarım yaklaşık 30-45 dakika sürmektedir.

Vajina estetiği ameliyatlarında hem lokal anestezi hem de genel anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Genel anestezi yönteminde genellikle hasta daha rahat etmektedir.

VAJİNA ESTETİĞİ YAPTIRAN KİŞİ AMELİYAT SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİ?

Ameliyat sonrasında kişi vajinal bölgenin bakımına dikkat etmelidir. Enfeksiyon risklerinin en aza indirgenmesi için bu çok önemlidir.

Ameliyattan 3 hafta sonra dikişler alınmaktadır. Cinsel ilişki dışında herhangi bir kısıtlama yoktur.

İlk 1 hafta içinde her ameliyat sonunda olduğu gibi dinlenilmesi gerekmektedir.

Ameliyattan sonraki 5-6 hafta 5-6 hafta cinsel ilişkiye girilmemelidir.

[video=hurriyetaile_video/bahceci2.flv]

VAJİNAL ESTETİK SONRASI İYİLEŞME SÜRESİ NEDİR?

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Arda Katırcıoğlu, iyileşme süresinin yaklaşık olarak 5-6 hafta sürdüğünü belirtiyor. Ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamlandığında iz kalmaz, ameliyat edildiği anlaşılamaz. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz. Yara iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Ameliyattan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Bazen labium majuslar yani dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Evli veya bekar, doğum yapmış ya da yapmamış dileyen herkese bu operasyon yapılabilir. Lokal anestezi altında, ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülebilir. Kendiliğinden eriyen dikişlerle yara dikilir. Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. 

False