GeriSağlık Vajina beyazlatma yöntemi nedir? Nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Vajina beyazlatma yöntemi nedir? Nasıl yapılır?

Vajina beyazlatma yöntemi nedir? Nasıl yapılır?

Ciltte bulunan melanosit hücrelerinden salgılanan melanin pigmentleri cildin aşırı koyulaşmasına, kararmasına neden olmaktadır. Kadınlarda yaşın ilerlemesi ile genital bölgede renk koyulaşması pek çok nedenle olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, vajina beyazlatma ile ilgili merak edilenleri anlatıyor.

GENİTAL BÖLGE NEDEN KARARIR?

Kadınların pek çoğu gebelik sırasında artan östrojen hormonları nedeni ile genital bölgelerindeki renk koyulaşmalarından şikayet etmektedir. Gebelik sonrasında da bu bölgedeki kararmalar kalıcı olabilmektedir. Gebeliğin haricinde; genetik nedenler, hormonal dengesizlik yapan hastalıklar ( polikistik over sendromu, addison hastalığı v.s ), genital enfeksiyonlar, genital bölgeyi sık sık tıraş etmek, aşırı kilo, genital bölgeye uygulanan krem, pudra ve sabun gibi ürünlerin kullanımı, dar ve sıkı giyinmek, sentetik kumaşlı iç çamaşır giymek genital bölgede zamanla renk koyulaşması veye esmerleşme yapabilir

Vajina beyazlatma yöntemi nedir Nasıl yapılır

GENİTAL BEYAZLATMA İŞLEMİNİN YAN ETKİLERİ VAR MI?

Oluşan kararmaları yok etmek adına birçok kozmetik ürün satılmaktadır. Ancak renk koyulaşması özel bölgede olduğu için kullanılan kimyasal içerikli ürünler bölgeyi olumsuz etkileyebilir. Genital bölgedeki renk koyulaşmaları lazerle giderilebilir. Genital bölgeye beyazlatma için uygulanan lazer ışınları ciltte yüzeyel etki oluşturur. Bu ışınlar cilt yüzeyinden 3-4 mm derinliğine kadar ilerleyebilir. Dolayısı ile cilt altı dokulara etkisi olmaz. Yani yumurtalıklar, rahim, tüpler, rahim ağzına etkisi olmaz. Kısırlık, cinsel isteksizlik yada adet düzensizliği yapmaz.

[fotogaleri=3189,2836]

GENİTAL BEYAZLATMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Beyazlatılmak istenen genital bölgeye uygulanan lazer ışınları, melanosit hücrelerinin parçalanmasını sağlayarak melanin (cilde rengini veren pigment) yapımını ve salınımını engelleyerek genital beyazlatmayı sağlamaktadır. CO2 Fraksiyonel Lazerle beyazlatma işlemi yapılabilir. Beyazlatma işleminden sonraki ilk günlerde şişlik , ödem, hafif kızarıklık ve su toplaması oluşabilir bunlar kısa sürede düzelir. Daha sonra lazerin uygulandığı bölgede önce koyulaşma olur, ölü cilt hücreleri soyularak döküldükten sonra yerini daha canlı, parlak ve beyazlamış yeni cilt dokusuna bırakacaktır. Lazer ile beyazlatılan cilt yenilenmiş daha sağlıklı dolgun ve parlak görünüme sahip olur.

İşlem sırasında verilen lazer ışığı sayesinde cildin üstteki 'epidermis' tabakası soyularak alttan daha pembemsi ve parlak cilt çıkmaktadır. Böylelikle genital bölge beyazlatma sağlanabilmektedir. Lazerle genital bölge beyazlatma işlemlerinde iç dudaklar, dış dudaklar, vajina girişi, anal bölge, makad bölgesi veya genital bölgenin tümü beyazlatılabilir.

İŞLEM İÇİN KAÇ SEANS GEREKLİ?

İşlem sonrası kişi günlük hayatına devam edebilmektedir. Sadece 1-2 gün su teması olmazsa bölge daha kolay iyileşmektedir. Yüzeysel doku iyileştirici kremler bir hafta boyunca sabah akşam hasta tarafından uygulanmaktadır. Yaklaşık 10 günde bölge tamamen iyileşmektedir.

Çoğu kez tek bir seans yeterli olurken özellikle cildi çok koyu olanlarda ve hormonal bozukluğu olanlarda lazerle beyazlatma işleminin 2-3 seans uygulanması gerekebilmektedir.

False