GeriSağlık Uzmanlar kış için doğal karışımları öneriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uzmanlar kış için doğal karışımları öneriyor

Uzmanlar kış için doğal karışımları öneriyor

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte soğuyan hava, birçok bulaşıcı hastalığı da beraberinde getiriyor. Mevsim geçişleri ile birlikte yaygınlaşan hastalıklar, özellikle miniklerden büyüklere hemen her kesimin sağlığını tehdit ediyor. Uzmanlar özellikle soğuk algınlığı, grip ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi bulaşıcı hastalıklara karşı ham bal ile yapılabilecek doğal karışım kürlerini tavsiye ediyor.

Ham bal, polen, arı sütü ve propolis karışımı ile vücudun hastalıklara karşı adeta zırhlandığını savunan uzmanlar, bu karşımın hem yetişkinlerin hem de çocukların bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor.

Mevsim geçişleri insanların en sık hastalandıkları dönemler arasında yer alıyor. Özellikle bu dönemde hava sıcaklıklarının düşmesiyle bireylerde soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklar daha sık görülmeye başlıyor. Doğal şifa kaynağı olan ham bal, çeşitli vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotikler içermesiyle düzenli tüketildiğinde vücuda enerji ve zindelik veriyor. Uzmanlar mevsim geçişlerinin başlamasıyla soğuk algınlığı, grip gibi viral enfeksiyonlara bağlı hastalıklara karşı ham bal ve arı ürünlerinin daha yoğun tüketilmesini tavsiye ediyor. Özellikle tıbbi tedavilerde kullanılan ham bal; alerji, burun akıntısı, üst solunum yolu enfeksiyonuna iyi geldiği gibi bağışıklığı da güçlendiriyor.

Kış öncesi vücudu doğal yollarla koruyabilmenin önemine değinen Bal Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, sıklıkla görülen hastalıklara karşı pastörizasyon işlemi görmemiş ham bal, polen, arı sütü ve propolis karışımından elde edilen vücut zırhlayıcı özel kürü tavsiye ediyor.

Uzmanlar kış için doğal karışımları öneriyor

BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİREN ÖZEL KARIŞIM

Vücudu zırhlayan özel karışım kürü ile hem kendi sağlığınıza hem de çocuklarınızın sağlığına destek olabilirsiniz. Mevsim geçişlerinde bal, polen, arı sütü ve propolis tüketildiği zaman vücut tüm hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık elde eder. Kış öncesi bu karışımla vücudunuzu adeta zırhlayabilir, hastalıklara karşı kendinizi garantiye alabilirsiniz. Bu kürün içeriğinde; 500 gram ham bal, 100 gram polen, 100 gram arı sütü ve 20 gram propolis bulunmaktadır. Çocuklarda 5 yaş ve üstündeki çocuklara yarım tatlı kaşığı şeklinde verilebilir. Yetişkinler günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilir. Eğer kışı sağlıklı geçirmek istiyorsak bu tarz şifa kaynaklarını tüketmeliyiz.

ÖKSÜRÜĞE KARŞI BAL KÜRÜ

Antioksidan özelliği taşıyan balın, siyah çay ve bitki çaylarında kullanımı sağlıklı yaşam için önemlidir. Bir bardak suya, bir tatlı kaşığı ham bal, yarım limon ve yarım çay kaşığı zencefili eklemek öksürüğe iyi gelir.

False