Gül Er İşlek
Gül Er İşlek
Gül Er İşlek

Uzak durmanız gereken 5 insan tipi

Hayatta hepimizin katlanamadığı, çoğu zaman insanın enerjisini emen insanlar mevcut. Bu durum arkadaşlık ilişkilerini de zora sokuyor. Zaten yaşamın içinde insana stres yaratan o kadar sebep varken bir de böyle ilişkiler kurmak da yorucu olabiliyor.

Haberin Devamı

Siz de bu insanları kısa sürede hayatınızdan çıkartmalısınız.

1- Olumsuz eleştirenler: Nasıl hareket ettiğinizi, ne dediğinizi ya da ne yaptığınızı eleştiren insanlardan uzak durmalısınız. Birisi kendi hayatından memnun değilse, yaptıkları onları hiçbir zaman tatmin etmez ya da başarısızlığa uğramış gibi hissederler. Bu negatif insanlar, farkında olmadan sizi de kendi mutsuzluklarının içine çekmeye çalışırlar. Bu insanlar, özsaygınıza ve özgüveninize zarar vererek, ilerlemenizi ve hedeflerinize ulaşmanızı engellemeye çalışırlar. Eleştiren insanlar çoğunlukla acımasızdır ve incinip incinmediğinizi umursamazlar.

2- Sizi yönetmeye çalışan negatif insanlar: Uzak durmanız gereken bir diğer insan tipi ise manipülatörler, yani sizi yönetmeye çalışanlardır ancak çoğunlukla bu insanları tespit etmek zordur. Çünkü bu insanlar istediklerini almak için kullandıkları taktiklerde ustalardır. Eğer nazik ve hassas biriyseniz, bu onlar için çok daha kolay olacaktır çünkü sizi kendilerinden daha zayıf olarak göreceklerdir.

Haberin Devamı

3- Yalan söyleyenler: Her gün ufak yalanlar karşımıza çıkar ancak düzenli olarak yalan söyleyen birinin size saygı duymadığı aşikârdır.

4- Kötümser insanlar: Karamsarlık, her durumda oluşan bir düşünce yapısıdır. Bu insanlar, her şeyi şüphenin gölgesinde kalarak ve tüm kötü sonuçları öngörerek değerlendirir. Her şeyin kötü yanlarına odaklanırlar. Her zaman, sizi olası en kötü senaryoya sürükleyecek bir fikirleri vardır.

5- Cimri insanlar: Bunlar, daima başkalarının yardımına ihtiyaç duyan ve her durumda kendilerine kâr edebilecekleri yolları arayan insanlardır. Bu tür insanlar spekülasyonları ve yanlış anlaşılmaları nasıl ayırt edeceklerini bilmezler.
Gelecekte yanınızda olacak insanları üzmekten kaçının.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL