Uyum sürecinde birbirinize biraz zaman tanıyın

Evlilik depresyonu aslında hemen hemen bütün yeni evlilerin, ya evlenmeden hemen önce ya da evlendikten sonra yaşadıkları bir tür uyum sürecidir.

Haberin Devamı

Flört ederken bir an önce evlenmek için can atıyoruz, balayından dönüyoruz, bir de bakmışız evlilik depresyonuna girmişiz. Her şey güzel giderken nereden çıktı şimdi bu evlilik depresyonu?

Yeni başlanan iki kişilik hayata uyum sağlamak, anne babanın korumasından, kanatlarının altından uzaklaşmak, ya da tek başına yaşamaya alışmışken birden bir başkasıyla ortak bir hayata adım atmak, bu ortak yaşamın getirdiği pek çok sorumluluğu üstlenmek bazen eşlere korkutucu gelebilir. Tarafların biri ya da her ikisi birden bu sorumlulukları kaldıramayacağı korkusuna kapılabilir. Bu süreçte anne babaların da yeni evlilere zaman tanıması biraz uzak durması daha doğru olur. Bu yeni süreçte eşler hem birbirlerine hem de aynı ev içinde yaşamaya uyum gösterme aşamasında olduklarından biraz zamana ihtiyaçları olduğu unutulmamalıdır. Birkaç hafta ile birkaç ay arasında değişen bir sürede her şey yerli yerine oturacaktır. Bu süre uzuyor ve eşler arasında sorunlar oluşuyorsa psikolojik destek almak yararlı olur.

Haberin Devamı

EVLİLİĞİN İLK YILLARINDA EN SIK YAPTIĞIMIZ İLETİŞİM HATALARI NELERDİR?

Evliliğin ilk yıllarında da sonraki yıllarında da neredeyse hep aynı hataları yapıyoruz aslında. Öncelikle birbirimizi değiştirmeye çalışmak, kendi düşüncemizi karşı tarafa kabul ettirmek için zorlamak, evde ve sorumluluklar tüm yükü taraflardan birine yüklemek, birbirimizle konuşurken sürekli eleştirmek, başkalarının yanından birbirimizin olumsuz yönlerinden bahsetmek, aileler hakkında olumsuz yorumlarda bulunmak, sorgulamak, hesap sormak, özel eşyalarını karıştırmak ve diğer insanlarla olan ilişkileri sınırlamaya çalışmak gibi pek çok yanlış yapıyoruz. Oysa evlilik iki ayrı kişinin yine iki ayrı kişi olarak bir arada yaşama becerisidir. Bu da ancak birbirimizi koşulsuz kabul ve saygı ile mümkün olabilir.

KAYNAK: MUTLU AİLELERİN 101 SIRRI KİTABI/ Sedef Batı

 Uyum sürecinde birbirinize biraz zaman tanıyın

Yazarın Tüm Yazıları