GeriSağlık Türkiye günde 5 saat TV izliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Türkiye günde 5 saat TV izliyor

Türkiye günde 5 saat TV izliyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2015 yılında yayınladığı Zaman Kullanım Araştırması’na göre televizyon izlemek, güç içinde çalışma zamanı dışında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin yüzde 94’ünü kaplıyor.

Türkiye günde 5 saat TV izliyor

GÜNDE 330 DAKİKA İLE REKOR BİZDE

Türkiye, günde 330 dk günlük televizyon izleme oranıyla dünya rekorunu elinde tutuyor. Bu rakamlara bakarak televizyonun hayatımızda önemli bir yer kapladığını söyleyen Union İstanbul’un Ajans Başkanı Mehmet Erkmen, Türk halkının gününün dolayısıyla hayatının çoğunu TV karşısında geçirdiğini söylüyor.

EN ÇOK YARIŞMA, EVLİLİK-YEMEK PROGRAMI, DİZİ VE MAÇ İZLENİYOR

Türkiye günde 5 saat TV izliyor

Dünyada en çok televizyon izleyen ülkelerin başında Türkiye geliyor. Açıklanan veriler de bu bilgiyi doğrular nitelikte. Verilere göre; Türkiye günde ortalama 5-6 saatini televizyon karşısında geçiriyor. Çalışma zamanı dışında da gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin yüzde 94’ünü kaplayan bu teknolojik kutu, sektörün itici gücü olarak da karşımıza çıkıyor.

AVRUPA'DA ORTALAMA 3 SAAT TV İZLENİYOR

Öte yandan Avrupa’da ortalama 3 saat, Japonya’da 2,5 saat ve Çin’de 3 saat olan TV izleme istatistikleri göz önünde tutulursa, Türkiye’de televizyonun birçok yönden çok kullanışlı hale geldiği bir gerçek.

Bu rakamlara bakarak Türkiye’deki vatandaşların gününün dolayısıyla hayatının çoğunu TV karşısında geçirdiğini belirten Erkmen, yüksek erişim nedeniyle günümüzde televizyonun hala sektörün itici gücü olduğunu belirtti.

False