GeriSağlık Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

Haftanın ve günün belirli zamanlarında evimizi, iş yerimizi, yurt odamızı kısacası yaşadığımız alanı temizlemeyi bir görev ediniriz. Fakat doğru ve verimli bir temizlik her zaman mümkün olmuyor. Bunun nedeni de yaptığımız küçük hatalar. Bu eksiklikleri tespit ettiğinizde bir sonraki temizliğinizden memnun kalacaksınız.

TEMİZLİK MALZEMESİ SEÇİMİ

Mikropların yaşam alanımızdan tamamen gidebilmesi için kimyasal içerikli temizlik malzemeleri kullanmak gerekiyor. Temizlik esnasında en sık yapılan hataların başında bu malzemelerin yanlış seçilmesi ya da yanlış kullanılması geliyor. Ahşap, mermer ya da metal kaplı alanları temizlerken buna uygun malzeme seçilmeli. Ayrıca direkt olarak alana değil yatay bir şekilde yüzeye ya da mikrofiber bezlere sıkmalısınız. Böylece leke veya iz gibi durumlarla karşılaşmazsınız.

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

BULAŞIKLARI YANLIŞ YERLEŞTİRME

Bulaşık makinesine ya da raflara mutfak araç ve gereçlerini dizerken dikkatli olmak gerekiyor. Aynı türleri aynı bölüme yerleştirmek, yıkama sonrasında toplama işleminde sizlere yardım edecektir. Gelişigüzel ve dağınık bir şekilde bulaşıkları yerleştirmek lekelenmelere ve istenileni kısa sürede bulamamaya neden olabiliyor. Ayrıca çatalları yukarıya bakacak şekilde yerleştirmekte de yarar var. Bu şekilde çatalın uç kısımlarında eğilme ve çizilme olmayacaktır.

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

TUVALET TEMİZLİK ÜRÜNLERİNİN YANLIŞ KULLANIMI

Tuvalet fırçalarının kullanımından hemen sonra eski yerine konulması büyük bir hatadır. Temizliğiniz bittikten sonra fırça ve bezlerinizi etkili temizlik malzemeleri ile yıkamanız ve kurulamanız gerekiyor. Böylece bakteri üremesini engellemiş olursunuz.

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

BULAŞIK SÜNGERLERİNİN KULLANIMI

Aynı bulaşık süngerini çok sık kullanmak, temizlik sonrasında temizlemeden yerine koymak yapılan hatalardan biri. Temizlik sonrasında bulaşık süngerinizi bakterilerden arındırmak için mikrodalga fırında kurutabilirsiniz. Islak bir şekilde süngeri aynı yere koymamaya özen gösterin.

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

PENCERELERİN TEMİZLENMESİ

Hem zor hem de planlı bir temizlik isteyen pencereler, mutlaka güneşin en tepede olmadığı zamanlarda temizlenmeli. Çünkü güneş, cam yüzeyi parlatır ve kirleri görmenizi engeller. Akşam üzeri veya parçalı bulutlu günler, temizlik zamanı olarak tercih edilebilir.

Temizlik yaparken en sık yapılan hatalar

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNİ VERİMLİ KULLANMAMAK

Elektrik süpürgenizin bütün apartlarını uygun yerlere göre kullanmanız gerekiyor. Süpürgelerin yanındaki ek araçlar, daha derin ve zor bölümlerin temizlenmesi için özel olarak hazırlanmıştır.

False