Tekrar eden akıntılar kabusunuz olmasın!

Vajinal akıntıların pek çoğu kadın genital sisteminin doğal süreci içinde olabileceği gibi, zaman içinde çeşitli enfeksiyonlara bağlı olarak rahatsız edici bir hal alabilir.

Haberin Devamı

YAZ AYLARINDA VAJİNAL AKINTILAR DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Özellikle yaz ayının gelmesi ve havuz sezonun açılması ile birlikte mantar kaynaklı vajinal akıntılar daha sık görülmektedir. Havuza girdiğimizde ortak bir alan kullandığımız için enfeksiyon riskimiz artmaktadır. Bu dönemde özellikle mümkünse havuza girmeden önce mutlaka duş alıp girmeli ve ardından mutlaka mayo veya bikinimizi değiştirmeliyiz.

Tekrar eden akıntılar kabusunuz olmasın

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI ENFEKSİYON RİSKİNİ AZALTIYOR

Havuza girmeden 1 saat önce koruyucu bariyer olması için hindistan cevizi yağını vajinal bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayarak riski azaltabiliriz.

Yine enfeksiyon olması halinde doktorunuzun tavsiye ettiği vajinal ovülünüzün ardından güvenilir aromaterapi yağları ile doktorunuzun hazırlayacağı karışımı öncesi ve sonrası 1 hafta süre ile kullanıp tedavi olup tekrar etmesini önleyebilirsiniz.

İÇ ÇAMAŞIRLARINIZI HER GÜN DEĞİŞTİRİN

Gün içinde sentetik iç çamaşırı kullanmamaya özen göstermeli, pamuklu iç çamaşırını mümkünse günlük olarak değiştirip ütüleyerek kullanmaya özen göstermeliyiz. Günlük pedleri gün içinde kurtarıcı olsa da mümkünse içeriği temiz olan kanserojen madde içermeyen pedler kullanmaya özen göstermeli mümkünse ped kullanamamak yerine gün içinde iç çamaşırınızı değiştirmeye özen göstermelisiniz.

SIK VE DAR KIYAFETLER GİYMEYİN

Çok sık dar kıyafetler giyilmesi bölgenin kanlanmasını ve oksijenlenmesini bozacağı için önerilmemelidir.
Vajinal floramızı etkileyen en önemli faktörlerden biride bağırsak floramız olduğu için kabız kalmamaya özen göstermeli, bağırsak floramızı sağlıklı tutmak için prebiyotikten zengin gıdalar tüketmeliyiz. Günlük gerekli lif tüketimini sağlamalıyız.

TEKRARLAYAN AKINTILAR İÇİN NE YAPILABİLİR?

Tekrarlayan inatçı enfeksiyonlarda tamamlayıcı tıp yöntemlerinden nöral terapi ve ozon terapi kombine şekilde uzun vadeli iyilik hali sağlamak için kullanılabilir. Her iki yöntemde vajinal bölgenin kanlanması arttırıp, enfeksiyon ajanlarının temizlenmesini sağlamaktadır. Yine benzer şekilde medikal tedavinin ardından uygulanacak buhar banyoları bölgenin kanlanmasını arttırarak floranın düzelmesini sağlamaktadır.

Unutmamalıdır ki uzun süreli vajinal banyolar ve sabun kullanımı florayı daha çok bozarak tekrar eden enfeksiyonlara neden olmaktadır.
Önemli olan tedavinin ardından tekrarını önlemek adına vajinal ve bağırsak florasını sağlıklı tutmak ve gerekli destek besinleri tüketmektir.

Eş zamanlı olarak kendimizin ve eş/partnerimizin hijyenine dikkat etmeliyiz.

Yazarın Tüm Yazıları