GeriSağlık Tatilde en çok kilo aldıran ülkeler hangileri?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tatilde en çok kilo aldıran ülkeler hangileri?

Tatilde en çok kilo aldıran ülkeler hangileri?

İşte, araştırma sonuçları…

Yapılan araştırmalar ile tatilde en çok kilo aldıran ve kilo verdiren ülkeleri belirlendi. İşte o araştırmanın sonuçları…

Kebap, cacık ve patates kızartması bunun en büyük sebebi. Ankete göre yedinci sırada yer alan Fransa’da, tatilde alınan kiloların başlıca nedeni ise ‘yüksek kaliteli yemek’ algısı. Türk ya da Yunan sahillerinde 10 günlük sıradan bir tatilde ortalama olarak 1 kilo 500 gram alınıyor. Türkiye'yi ise 1 kilo 300 gram ile Portekiz takip ediyor.

Daily Mail'in haberine göre turistlerin yarısı tatildeyken evde tükettiği alkol miktarından daha fazla alkol tüketiyor. Kadınlar ise erkeklere kıyasla daha az etkilendi. Tatil dönüşü eve 2 kilo 500 gram daha fazla almış olarak dönen erkeklere karşı kadınların fazlalığı ortalama 0.68 kilogramda kaldı.

Tatil için yurt dışına çıkmayanlar da yarım kilo alıyor

Araştırmanın yapıldığı İngiltere'de tatil için İngiltere'nin dışına çıkmayanlar da ‘biraz fazla yükten’ kaçabilmiş değil. 350 turist arasında yapılan değerlendirmeye göre, onlar da yarım kilo aldığı belirlendi. İlk iki sırayı Türkiye ve Kıbrıs'ın aldığı sıralamada, 3'üncü sırayı Portekiz, 4'üncü sırayı ABD alırken, Fransa ise 7'inci sırayı aldı.

BESİN DEĞERİ YÜKSEK, KALORİSİ DÜŞÜK KAVUN SORBE TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Bu ülkeler de kilo verdiriyor

Dikkate değer bir şekilde turistlerin beşte biri tatildeyken kilo verdiğini öne sürdü. Bunların yüzde 55’i kilo vermelerine gerekçe olarak sıcak havaları gösterirken, yüzde 38’i sağlıklı yerel yemekleri, yüzde 16’sı ise sahilde giyebileceği kıyafetlere girebilmek için zayıflamaya mecbur kaldığı için kilo verdiğini belirtti.

Kadınlar ortalama 1 kilo verirken, erkekler için bu oran 3.2 kilogram. En fazla kilo verdiren üç ülke ise gün ışığı ve güzel yemeklerle anılmayan İrlanda, Kanada ve Almanya oldu.

Kaynak: Hürriyet

False