GeriSağlık Süt içmenin 6 önemli faydası!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Süt içmenin 6 önemli faydası!

Süt içmenin 6 önemli faydası!

Süt, sağlıklı ve zinde olmak için en doğal çözümdür!

Çocukların büyürken sürekli olarak süt tüketmeleri kemiklerinin güçlenmesinde en önemli faydayı sağlar. Çocukluğumuzda edindiğimiz süt tüketme alışkanlığı yaş ilerledikçe azalmakta hatta yok olmaktadır. Süt tüketme alışkanlığı sadece çocukluk ve gençlikte olmamalıdır.

İŞTE SÜT İÇMENİN 6 ÖNEMLİ FAYDASI

1- GÜÇLÜ İSKELET YAPISINA SAHİP OLMANIZI SAĞLIYOR

Süt içmenin 6 önemli faydası

Süt, güçlü kemiklere ve dişlere sahip olmanızı sağlar. Günümüzde yapılan birçok araştırmada sütün kemik yoğunluğunu da arttırdığını ispatlamıştır. Süt içtiğiniz her dönemde kemikleriniz daha da güçlenir bu durumda kemik erimesi riskleri önlenmiş olur.

2- KIRIŞIKLIKLARI ÖNLÜYOR

 

Süt içmenin 6 önemli faydası
 

Eğer güzel ve yıpranmamış bir cilt istiyorsanız yapmanız gereken şey süt içmektir. Sütün içeriğinde önemli seviyede bulunan proteinler, A vitamini ve çinko cilt sağlığınızı korumakta. Cilt üzerinde nemlendirici etkisiyle cildinizi kırışıklardan koruyor. 

3- SİNDİRİM İÇİN ÇOK FAYDALI

 

Süt içmenin 6 önemli faydası
 

Özellikle düşük yağlı süt tüketmek az çalışan bağırsakların aktif olmasına yardımcı olur ve sindirimi düzenler. Kabızlık ve ishal gibi hastalıkların önlenmesinde birinci sırada gelen bir doğal çözümdür.

4- ZİNDE VE AKTİF BİR VÜCUT!

 

Süt içmenin 6 önemli faydası
 

Çevrenize baktığınızda sporcuların en önemli besin kaynağının süt olduğunu göreceksiniz. Süt gün boyunca kaybedebileceğiniz enerjiyi size geri getiriyor. Aynı zamanda süt yağların erimesinde ve kas oluşumunda birinci sırada gelen bir etkendir.

5- KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR

 

Süt içmenin 6 önemli faydası
 

Kolesterol seviyesi yüksek olan insanlarda kalp hastalıklarına yakalanma ve kalp krizi riski daha fazladır. Özellikle yarım yağlı süt tükettiğinizde hayvansal yağın az olmasıyla birlikte direk olarak kolesterolünüzü düşürüyor ve olabilecek kalp rahatsızlıklarını önlüyor.

6- STRESE SON!

 

Süt içmenin 6 önemli faydası
 

Süt stresle mücadelede önemli bir yardım eli olabilir. Gün içinde içtiğiniz bir bardak süt kaslarınızın gevşemesin yardımcı olur. Yorgunluğu ve bitkinliği gidererek sabahları gevşemiş bir şekilde uyanmanıza yardımcı olur böylelikle stresten uzak kalabilirsiniz.

SÜT İÇMEDEN ÖNCE BUNLARA DİKKAT

[webtv=115961] 

False