GeriSağlık Su tüketiminizi engelleyen 5 şey!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey!

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey!

Fark etmeden yaptığınız şeylerle su tüketiminizi önlemeyin!

Su, canlıların hayatını devam ettirebilmesi için en önemli sıvıdır. Su mucizesi, metobolizmanın düzenlenmesinden cilt sağlığına kadar her konuda fayda sağlamaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte su kaybı yaşanmaya başlıyor. Bu sebeple su özellikle İlkbahar – Yaz aylarında fazla tüketilmelidir. Fark etmeden yaptığınız şeylerle su tüketiminizi önlemeyin!

 1- ÇOK SU TÜKETMEYE ÇALIŞMAK

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey

Fazla su tüketmeye çalışıp günde 3-4 litre su içmeye çalışmak gün geçtikçe su tüketiminizi engelleyecek hatta sıfıra indirecektir. Ayarınızı bilmelisiniz çünkü fazla su tüketiminin de, az su tüketiminin de büyük zararları olacaktır.

2- FAZLA KAFEİN TÜKETİMİ

 

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey
 

Çay, kahve gibi kafeinli içecekler su tüketme isteğinizi azaltmaktadır. Kafeinli içeceklerin su tüketiminizi engellememesi için için çay veya kahve içmeden önce bir bardak su tüketebilirsiniz.

3- AÇ KARNINA BOL SU TÜKETİMİ

 

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey
 

Özellikle zayıflamak isteyen insanlar kendilerini aç karınlarına fazlaca su içerek yemek yemeyi azaltmaya çalışıyorlar. Aç karnına su içmek, üstelik fazla fazla içmek insanı su içmekten soğutarak, mide bulantılarına sebep olabilir. Suyu yemek esnasında da içebileceğinizi unutmayın!

4- LİMONLU SU ALIŞKANLIĞI

 

Su tüketiminizi engelleyen 5 şey
 

Suyu fazla içmek isteyen insanların ilk formülü su şişelerine birkaç limon dilimi atıp suyu tatlandırmaktan geçer. Fakat bu büyük bir yanlıştır. Suyun tadının limonlu olmasına alışarak limonlu olmadığı sürece su içememek gibi sorunlar yaratabiliyor.

5- FAZLA MEYVE TÜKETİMİ

Meyve şekerli ve sulu yapısıyla su tüketim ihtiyacını fark etmeden engelleyebilmektedir. Suyun başlı başına tüketilmesi gerektiği için meyvelerin suyuna aldanmayın!

SU İÇMEK İÇİN 12 NEDEN

[fotogaleri=1312]

False