Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan
Tayfun Türkaslan

Soyunma odası fobisine kalıcı tedavi yöntemi

Son yıllarda ülkemizde havuz ve spor salonlarına olan ilginin artması soyunma odası fobisini de beraberinde getirdi. Küçük penis sendromu olarak da bilinen bu fobiyi ortadan kaldırmak için penis büyütme estetiği prosedürü uygulanmaktadır.

Haberin Devamı

Batı ülkelerindeki erkekler arasında görülen ve ülkemizdeki erkekler arasında da kendini hissettiren soyunma odası fobisi, kapalı yüzme havuzu ve spor salonlarının soyunma odalarında erkekte utangaçlık, öz güven sorunu ve strese neden olmaktadır. Gerekenden küçük boyutlarda penisin mayo ya da şorttan fark edilme kaygısı, deniz gibi açık ortamlarda da ortaya çıkmaktadır. Diğer yandan cinsel birliktelik yaşamaktan kaçmakta, çiftler mutlu birliktelik yürütmekte güçlük çekebilmektedir. 

SOYUNMA ODASI FOBİSİNİN NEDENLERİ NELERDİR?

Soyunma odası fobisi ya da sendromuna yol açan küçük penis oluşumunun doğuştan ya da sonradan ortaya çıkmasının belli başlı nedenleri vardır. Bunları, fazla kilo alımı, dokulardaki kan akışında azalma, yaşlanma ile birlikte östrojen hormonu üretiminde artış yaşanması, doğuştan gelen mikropenis rahatsızlığı, stres, testosteron hormonundaki yetersizlik şeklinde sıralayabiliriz.

Haberin Devamı

GENİTAL ORGANDAKİ KÜÇÜKLÜK KRİTERİ NEDİR?

Erkek genital organındaki boy sorununun tedavisi için uygulanan penis büyütme ameliyatıyla soyunma odası fobisi çözüme kavuşturulmaktadır. Bu prosedür estetik bir operasyondur. 18 yaşının üzerinde uygulanır. Yalnızca küçük penise sahip erkekler değil, genital organ boyundan rahatsız olan sağlıklı her erkek bu işlemden yarar görmektedir. Erektil penisin ideal uzunluğu 11 santimin üzerindedir. 9 santimin altı küçük penis olarak kabul edilir. Penis boyunun 11 santim ve üzerinde olmasının nedeni, vajina uzunluğuyla uyumunda yatar.

PENİS BÜYÜTME AMELİYATI İLE YÜZDE 20’LİK UZAMA

Penis büyütme estetik operasyonu sadece bir kez yaptırılabilir. Çoklukla genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat süresi 1 ila 1.5 saattir. Penisin deri altında gömülü olan ve leğen kemiğine yapışık olan kısmını tutan bağ dokuları kesilerek, organ öne doğru çıkarılır. Bunun için kasık bölgesinden (alt karın bölgesi) açılan kesiden operasyon yapılır. Gömülü kısım, görünen kısmın 3’te 1’i oranındadır. Görünen penis boyunda en az yüzde 20’lik bir uzama elde edilir. 

Hasta, hastanede 1 gün yattıktan sonra taburcu edilir. 1 hafta içinde dikişler alınır. 3 günde bir pansuman değiştirilir. Hasta, operasyondan sonra rahatlıkla idrar yapabilmektedir. 1 hafta sonra işbaşı yapılabilir. Tam iyileşme ve cinsel ilişkiye girme süresi 1 ila 1.5 aydır. Bu süre hastadan hastaya değişebilir. Kesi izleri hastada ya da partnerinde rahatsız edici bir görüntü yaratmaz çünkü kasık kılları içine gizlenir. Birkaç yıl içinde izler ten rengine bürünür. Ameliyatın sonuçları kalıcıdır.

Haberin Devamı

PENİS BÜYÜTME AMELİYATI RİSKLİ MİDİR?

Penis uzatma ameliyatı, genital organın işlevinde olumsuz bir etki yaratmaz. Hissizlik oluşmaz. Ereksiyon kalitesini etkilemez. Hastayı endişeye sevk edecek riskler düşük düzeydedir. Kanama ve enfeksiyon riski nadiren de olsa görülebilir. Ancak bunlar da gerekli müdahale ve önleyici ilaçlarla ortadan kaldırılır. Hafif ödem ve morarma ihtimali kısa sürede ortadan kalkar.