GeriSağlık Sosyal medya kişilik bozukluklarına yol açabiliyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sosyal medya kişilik bozukluklarına yol açabiliyor!

Sosyal medya kişilik bozukluklarına yol açabiliyor!

İnternet ve medyadan uzak kaldığı zaman veya cep telefonlarının şarjı bitince...

Bireylerin sosyal medyayı bilinçsiz kullanmasının, benlik karmaşası ve kişilik bozukluklarına yol açabildiği belirtildi.

BİLİNÇSİZ MEDYA KULLANIMI KİŞİLİK BOZUKLUKLARINA YOL AÇIYOR

Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde çok fazla zaman harcanması durumunda "günlük hayattan geri kalma, sorumluluklarını yerine getirememe ve günlük işlevselliğin azalması" gibi sorunların yaşanabiliyor.

Sosyal medya kişilik bozukluklarına yol açabiliyor

Kişi, zamanla gerçek hayattaki emek ve sabır gerektiren kalıcı ve derin deneyimlerden uzaklaşmaya başlar. Anlık doyum ve tatmini bir an önce sağlamaya çalışarak, uzun süreli doyumları unutur. Sosyal medyada çok vakit geçiren kişi için uzun süreli mutluluğun, neşenin ve derin hislerin yerini yüzeysel ve anlık duygular alır.

SOSYAL MEDYA GİDEREK BAĞIMLILIĞA DÖNÜŞÜYOR

Her çeşit bağımlılıkta kişi bir aktiviteyi o kadar çok yapar ki o, zararlı bir alışkanlık haline gelir ve bu alışkanlık, kişinin hayatındaki okul, iş, sosyallik gibi önemli alanlarda geri kalmasına ve yanlış tercihler yapmasına yol açabilir. Araştırmalara göre insanlar, internet ve medyadan uzak kaldığı zaman veya cep telefonlarının şarjı bitince, diğer bağımlılıkların yoksunluğuna benzer psikolojik ve fizyolojik sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu sorunlar arasında yoğun endişe, depresiflik, nabız yükselmesi ve azalan düşünme kapasitesi yer almaktadır.

 

Sosyal medya kişilik bozukluklarına yol açabiliyor
 

HAYAT SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAŞANIYOR

Kişi zaman kavramını kaybetmeye, sürekli sosyal paylaşım sitelerinde gezindiğinden hayatından geri kaldığını kabul etmemeye ve bu durumdan pişman olmamaya başlar. Hayatını sadece sosyal medya üzerinden yaşamaya başlar. Diğer kişilerin kendisini bu konuda uyarmalarını kabul etmez, hatta onlara sinirlenebilir.

Her ne kadar arkadaşlarla bağlantı kurmak için yapılan internet siteleri de olsa, bu siteler zamanla insanı yalnızlaştırıp, asıl ve gerçek olan ilişkilerden koparır.

AA

[fotogaleri=1388]

False