Çene dolgusunu kimler yaptırabilir?

Yüz hatlarını belirginleştirmek isteyenler son zamanlarda sıklıkla çene dolgusu operasyonunu tercih ediyorlar. Çekici bir yüz için önemli bir unsur olan çene şekli, yüz ile uyumlu ve güçlü bir çizgiye sahip olduğunda yüzün tamamını etkilemektedir.

Haberin Devamı

ÇENE DOLGUSU YAPILMASINA NASIL KARAR VERİLİR?

Kişinin çene dolgusu veya protezine ihtiyacı olup olmadığı ise yüzdeki altın orana göre belirlenmektedir. Bunun için de basit olarak yüzü 3 bölüme ayırmak gerekir.

  • Burun kökü burun ucu birinci bölge,
  • Alında saç çizgisi ile burun kökü ikinci bölge,
  • Burun ucu ile çene ucu olan üçüncü bölge.

DOLGU İLE NERELERE MÜDAHALE ETMEK MÜMKÜNDÜR?

Çene ucu büyütme, uzatma, formu değiştirme, çene köşesi belirginleştirme, çene hatlarını belirginleştirme, çene asimetrilerinin hafifletilmesi ya da düzeltilmesi gibi pek çok estetik işlem dolgu uygulamalarıyla gerçekleştirilebilir. Ameliyatsız şekilde, orantılı bir yüz görünümü sağlamak ve çok daha çekici görünmek bu sayede kolaylaşır.

DOLGUNUN MİKTARI NASIL BELİRLENİR?

Çene bölgesi için dolgu enjeksiyonlarında uygulanacak volum değişkenlik gösterir. Hastanın daha önce dolgu enjeksiyonu ile ilgili komplikasyon hikayesi varsa daha küçük dozlarla başlanabilir. Genel yaklaşım 1-3 ml enjeksiyon uygulamasından 1 ay sonra kontrole çağrılan hastanın isteğine göre ek doz yapılabilir. Kalıcılığı 6-18 ay olan dolgu maddeleri, etkili ve sonucunu hemen görebileceğiniz bir anti-aging tedavidir. Sadece 10-15 dakika süren işlem öncesinde uygulama yapılacak bölgeye anestezik krem sürülür. İyileşme süreci yoktur, hemen sonrasında sosyal yaşamınıza geri dönebilirsiniz.

YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

İşlem sonrası hastaların bazılarında morluklar oluşabilmektedir. Ödem; işlem sonrası uygulama sahasında ödem gözlenir, 48 saat kadar sürebilir. Asimetri; bir tarafa daha fazla volum enjeksiyonu nedeniyle oluşabilir. Genellikle işlem öncesi asimetrisi olan hastalarda gözlenir. Enfeksiyon; oldukça nadirdir ancak cilt altına yapılan enjeksiyonlarda olası bir durumdur.

UYGULAMA SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?

Uygulama öncesinde rahat bir kıyafet tercih etmeniz uygulama sonrasında eve geldiğinizde kıyafet değişikliğinde sizin için çok önemlidir. Bu aşamada çene bölgesine zarar verecek, bölgeyi zorlayacak kıyafetlerin giyilmemesi gerekir.

Aynı şekilde uygulama sonrasında 4-5 saat boyunca bölgeye kozmetik ürünü temas ettirmemek mümkünse 1 gün boyunca kozmetik malzemelerinden bölgeyi korumak gerekmektedir. İşlem yapılan bölgeye 2 gün boyunca asit içerikli tonik benzeri temizleme ürünleri temas ettirilmemelidir. Uygulamadan önce doktorunuzun size söylediği süre boyunca sigara tüketmemeniz yararınıza olacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları