GeriSağlık Soğuk ve rüzgarlı hava egzamayı artırıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğuk ve rüzgarlı hava egzamayı artırıyor!

Soğuk ve rüzgarlı hava egzamayı artırıyor!

Soğuk hava, tahrişe ve alerjik nedenlere bağlı egzamaları artırıyor.

Soğuk ve rüzgarlı hava, deride kaşıntı, kızarıklık ve şişme şeklinde görülen egzamayı artırıyor. Havanın soğumasıyla cildin açıkta kalan yerler kuruyor, özellikle rüzgarda bu durum daha fazla yaşanıyor. Soğuk hava, tahrişe ve alerjik nedenlere bağlı egzamaları artırıyor.

Soğuk ve rüzgarlı hava egzamayı artırıyor

Egzama vücutta daha çok el, yüz, kol gibi gibi herkesin görebileceği yerlerde oluşur ve şekil olarak da insanları rahatsız edici yapıda bulunur.

EGZAMA BELİRTİLERİ

Soğuk hava ve rüzgar gibi birtakım faktörler, cildin bir anlamda tampon bölgesi deriyi kurutup aşındırarak gözle görülemeyecek çatlaklar oluşturur. Tahriş edici deterjan, sabun veya başka kimyasallar, bu çatlaklardan vücuda girerek egzamaya neden olur. Cildin en üst tabakası konumundaki deri, çimentolu ve taşlı yapıya benzetilebilir. Kurumayla çimentonun azalıp taşların arasının açılması gibi deride de aynı olay gerçekleşiyor. Deriye temas eden kimyasallar bu çatlaklardan içeri girerek hücre ölümüne yol açtığından, deride egzama belirtileri olarak bilinen kızarıklık, kaşıntı, şişme, yanma, ağrı, iğnelenme gibi durumlar ortaya çıkıyor.

 

Soğuk ve rüzgarlı hava egzamayı artırıyor
 

HAVA KİRLİLİĞİ VE EGZOZ

Özellikle soba ve kaloriferlerin neden olduğu hava kirliliği ile egzoz dumanı da derinin üzerinde görünmeyen bir tabaka oluşturur ve derideki çatlaklardan sızar. Bu durum da deride egzama, sivilce gibi sorunların görülme sıklığını artırır. 

AA

False