GeriSağlık Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek!

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek!

Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hastalığa savaş açın.

EKİNEZYADAN DESTEK ALIN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Ekinezya, çay olarak tüketilmek istendiğinde, mutlak surette bitkinin kökünün kurutulup içilmesi daha koruyucu etki gösterecektir. Bağışıklık sistemini koruyucu etkisi kullandıktan 2-3 hafta sonra başlar. Soğuk algınlığı başladığında değil başlamadan önce kullanılması çok daha doğrudur. 2 aydan daha uzun süre kullanılmaması gerekir. Papatyaya alerjisi olan bireylerin kullanması önerilmemektedir. Ekinezyanın greyfurt suyu ya da meyvesi ile tüketilmesi çeşitli etkileşimler yapabileceğinden greyfurt suyu birlikte asla tüketilmemelidir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ OMEGA 3 SAYESİNDE GÜÇLENDİRİN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Omega 3 yağ asitlerini içeren balık, balık yağı, fındık ve ceviz ile omega 9 içerikli zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlar bağışıklık sistemini olumlu etkiler. Haftada 2-3 kez balık, 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmesi, zeytinyağlı salata ve sebze yemeklerinin her gün düzenli yenmesi bu faydalı yağ asitleri ile antioksidan vitaminlerden yararlanmanızı sağlayacaktır.

KEFİR VE PROBİYOTİK YOĞURT İLE ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUNUN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve bağırsak florasını güçlendirerek mide-bağırsak enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturulmasını sağlar. Özellikle probiyotik yoğurt ve kefir tüketimi, enfeksiyonlara karşı koruyucu etki sağlamaktadır.

IHLAMUR ÇAYI İLE ÖKSÜRÜĞE KALKAN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Soğuk algınlığının en önemli şikayetleri arasında yer alan, öksürük, yüksek ateş ve kırgınlık gibi şikayetleri ortadan kaldırmak için ilk düşünülen çözüm ıhlamur çayıdır. Ihlamur, içerdiği müsilaj sayesinde boğazın tahrişini önler. Ayrıca içerdiği flavanoitler, tahriş olan boğazın onarılmasını sağlar.

YEŞİL ÇAY TÜKETMEYİ İHMAL ETMEYİN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Antioksidan vitaminler yönünden zengin besinler tüketmek önemlidir. Özellikle yeşil çay tüketmenin, soğuk algınlığı riskini azalttığı yapılan araştırmalar tarafından onaylanmaktadır. Önemli antioksidanlardan biri olan C vitamini, vücuttan zararlı maddelerin atılmasında ve savunma sisteminin güçlendirilmesinde önemli bir role sahiptir. Bu vitamin; yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinlerde bol miktarda bulunur.

KUŞBURNU VE GOJİ BERRY İLE C VİTAMİNİ DESTEĞİ

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Özellikle kuşburnu meyvesinin soğuk algınlığından korumada ve iyileşmesinde içerdiği C vitamini sayesinde olduğu bilinmektedir. Goji berry (kurt üzümü), antioksidan kapasitesi çok yüksek bir meyvedir. Ancak kan sulandırıcı ve bazı diyabet ilaçları ile etkileştiğinden mutlaka diyetisyene ya da doktora danışılarak tüketilmesi gerekmektedir.

E VİTAMİN KAYNAKLARI: FINDIK, CEVİZ, BADEM

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Bir diğer önemli antioksidan olan E vitamininin en zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ile tahin gibi besinlerdir. Sarımsak ve soğan, serbest radikallerin oluşturduğu hasarı önleyerek, vücudun bağışıklığını artıran önemli antioksidanları içermektedir. Sarımsak, hem allisin hem de kükürtlü bileşikler içerdiğinden, çiğ ve ezilerek tüketilmesi gerekir.

ÇİNKOYA DİKKAT

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Soğuk algınlığına karşı kullanılan en önemli doğal yaklaşımlardan biri de çinkodur. Çinko, C vitamini gibi doğrudan antiviral bir etkiye sahiptir. Çinko kaynakları kırmızı et ve kabuklu deniz ürünleri ile karaciğer gibi hayvansal kaynaklı besinler, fındık, ceviz, fıstık gibi kuruyemişler, süt, peynir ve kuru baklagillerdir. Haftada 2-3 kez kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagilleri sofranızda bulundurmanızda fayda vardır.

SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUYUCU ÇAY DEMLEYİN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

Kaynamış 80 derece suya ekinezya, tarçın ve kuşburnunu atarak demliyoruz. 10 adet fındıkla beraber tüketiyoruz.

KORUYUCU SEBZE ÇORBASI İÇİN

Soğuk algınlığı tedavisine doğal destek

2 adet kabak, yarım demet pazı, yarım demet semizotu, 2 adet havuç, 1 kahve fincanı bulgur. Tüm malzemeleri 6 su bardağı suda haşladıktan sonra blenderdan geçirip, içine 1 çay fincanı zeytinyağ ve 2 gram tuz ekleyip bir taşım kaynatıp servis edebilirsiniz.

False