Smear ile HPV testlerine göre 2 yıl daha erken teşhis!

Gelişen teknoloji sayesinde artık pek çok hastalığın önüne geçilebiliyor. Bunlardan biri de rahim ağzı kanserinin teşhisinde kendini gösterdi. Artık kanser dokunun daha alt bölümleri incelenebiliyor.

Haberin Devamı

Multimodal Hyperspektroskopi (MHS) sistemiyle rahim ağzındaki dokuda oluşan kanser, diğer yöntemlerin algılayamayacağı kadar erken safhada yakalanabiliyor. Dokunun en altında oluşan erken safha hücresel değişimlerde, HPV ve smear testlerine göre iki yıla kadar daha erken tespit mümkün!

Rahim ağzı kanseri teşhisinde gelişen teknoloji hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Fatih Şendağ, günümüzde 80 saniye gibi kısa bir sürede sonuç alınabildiğinin altını çizdi.

Yüksek doğruluk oranı ve kesin hızlı tanı

Smear testlerinde gözden kaçabilen kansere yol açacak öncül hücresel değişimlerini yüksek doğruluk oranları ile erkenden tespit artık mümkün. Doku örneği gerektirmeden, doktorunuzla sonucu hemen sizinle paylaşabileceğiniz, acısız ve Smear ile HPV testlerine göre 2 yıl daha erken teşhisin imkan tanıdığı ileri teknoloji şimdilerde pek çok kadına umut oluyor.

Haberin Devamı

İleri teşhis ve tedavi ile başarı oranı da belirgin olarak yükseliyor. Multimodal Hyperspectroscopy teknolojisi ile benzersiz algoritmalarla, tüm rahim ağzı dokusunda derinlemesine, endoservikal kanal dahil olmak üzere non invaziv tarama ve inceleme yaparak, erken teşhis ve erken tedaviye başlama sağlanıyor. Bu da iyileşme sürecine katkıda bulunuyor.

Benzersiz ve tek!

Teşhis ise 80 saniye içinde sonucu verebilmesiyle benzersiz. 16 yaşından itibaren, cinsel hayatı aktif her kadında uygulanabilir. Kadınlarda görülen kanserler arasında meme kanserinden sonra en çok görülen kanser türü rahim ağzı kanseridir.

Smear, HPV vb. gibi testler sayesinde kansere dönüşmeye başlayan hücreler ne kadar erken tespit edilirse ölüm oranları o kadar azalma gösterir. Örneğin; çok bilinen smear testi yöntemi ile sadece rahim ağzı yüzeyindeki hücreler incelenebilir.

Oysa ki bu yeni teknolojisi sayesinde rahim ağzının en derinin bölgelerinden başlayarak tüm yüzey altı katmanları ve endoservikal kanalı tümüyle taranır.

Sonuçlar da sizinle anında paylaşılır ve rapor çıktısı alınarak teslim edilir.

Yazarın Tüm Yazıları