GeriSağlık Şizofreni hastası eşini bıçakladı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şizofreni hastası eşini bıçakladı

Şizofreni hastası eşini bıçakladı

Tedavisi yeterli olmadı.

Bursa’da şizofreni hastası 25 yaşındaki Nermin D., bir firmada şoför olarak çalışan 35 yaşındaki eşi Ömer D.’yi dün akşam ekmek bıçağı ile üç yerinden bıçakladı. Evden kaçarak canını kurtaran Ömer D. hastaneye kaldırıldı, kendini eve kilitleyen Nermin D. ise polis tarafından ikna edildikten sonra gözaltına alındı.

Doğan Haber Ajansı’ndan Uğur Sağlam’ın haberine göre; Merkez Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi’nde oturan ve bir süredir şizofreni tedavisi gören Nermin D., dün akşam saat 22.30 sıralarında eve gelen eşi Ömer D. ile tartıştı. Nermin D. daha sonra mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile eşini sırtından, boynundan ve göğsünden yaraladı. Aldığı bıçak darbeleri ile kanlar içinde kalan ve evden kaçarak canını kurtaran Ömer D., komşularının çağırdığı ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Olay sonrası kendini evine kilitleyen Nermin D. ise polisin yaklaşık 30 dakika süren ikna çalışması sonucu kapıyı açıp suç aleti bıçağı vererek teslim oldu.

Nermin D.’nin bir süredir şizofreni tedavisi gördüğü öğrenildi. İfadesi alınan Nermin D., “Adam öldürmeye teşebbüs” suçundan adliyeye çıkartılacak.

Şizofreni hastası eşini bıçakladı

Şizofreni sadece beyinle alakalı değil

Şizofreninin sadece beyinle alakalı olmadığı, sosyal faktörlerin de bu rahatsızlığa yol açtığı İngiltere'de yapılan bir araştırmayla kanıtlandı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, şizofreninin de aralarında olduğu ruhsal rahatsızlıkların, dağılmış ailelerden gelen kişilerde görülme ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya koydu.

Araştırmaya göre 16 yaş öncesinde ebeveynlerden birisi veya her ikisinden de 1 yıldan fazla bir süreyle ayrı kalan gençlerin, yetişkinlik dönemlerinde psikiyatrik rahatsızlık geçirme ihtimali 2,5 kat daha fazla.

False