GeriSağlık Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin!

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin!

Sigaranın yarattığı zararlı etkileri yok etmeye yardımcı besinler...

Sigarayı bıraktıktan sonra hayatı kolaylaştıracak ve sağlık bakımından gücünüzü artıracak gıdaların neler olduğunu biliyor musunuz? Tek seansta sigara bağımlılığına son veren Abrahamson Metodu Uzmanları sigara isteğini azaltacak besinleri açıkladı...

1-YULAF EZMESİ

20 gün boyunca her gün günde 2 yemek kaşığı sıcak suda bekletilmiş yulaf tüketmek, nikotin bağımlılığını azaltıyor.

2-PORTAKAL

20 gün boyunca her gün yarım portakal tüketmek veya 1 ayda 20 gün sonunda nikotin isteğini %79 azaltıyor.

 

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin
 

3-YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER VE TAHIL

Ispanak, kinoa, badem, esmer pirinç: Her gün koyu yeşil yapraklı sebze ve tam tahıl kaynağı bir besin tüketmek sigara içme isteğini bastırıyor.

4-DOMATES

Domates suyu ve sigara beyinde aynı bölgeyi uyardığı için sigarayı bırakanlara ilk 20 gün 1 çay bardağı domates suyu öneriliyor. Böylece hem bağımlılık azalırken hem de domatesin içerdiği likopen sayesinde antioksidan etkisinden yararlanılıyor. Burada önemli nokta işe; domatesi çiğ şekilde tüketmek yerine haşlanmış/pişirilmiş şekilde tüketerek likopeni etkin şekilde vücutta kullanmak.

 

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin
 

5-MUZ

Hem sigarayı bırakmada hem de sigaranın yarattığı zararlı etkileri yok etmede B vitamini ve potasyum içeriği ile yardımcı olur.

6-ELMA

2007‘de yapılan bir çalışmada; düzenli elma tüketiminin akciğer fonksiyonlarını iyileştirdiği bulunmuştur.

7-TAM TAHILLAR VE FINDIKGİLLER

İçerdikleri E vitamini ile akciğer kanserine karşı koruyucudur.

 

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin
 

8-ZENCEFİL

Çok kuvvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizlerir. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefili çay olarak tüketebildiğiniz gibi direkt olarak yiyebilirsiniz.

9-SARIMSAK

Sarımsak kuvvetli bir antioksidan olmasının yanı sıra, içinde bol miktarda bulunana alisin kimyasalı ile akciğerleri temizler.

10-OKALİPTUS

Okaliptüs doğal bir antibiyotik olmasının yanı sıra içinde yağlar barındırır. Bu uçucu yağlar, akciğer enfeksiyonlarına iyi gelir, kan basıncını arttırarak kanın çoğalmasını sağlar. Öksürük şuruplarında, boğaz pastillerinde bu kimyasal yağ kullanılır. Taze okaliptüs çayı bronşit ve sinüzite iyi gelir. Buharını solumak öksürük ve bronşite iyi gelir.

 

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin
 

11-EKİNEZYA

Soğuk algınlığı ve öksürük tedavisinde kullanılır. Bitkinin kökleri çeşitli akciğer enfeksiyonlarında yardımcıdır.

12-KEÇİBOYNUZU

Özellikle sigara içenler için keçiboynuzu çok faydalıdır. 5 adet keçiboynuzu 1 litre suda kaynatılır ve aç karnına içilirse sigaranın verdiği zararı düzeltmeye yardımcı olur.

13-EBEGÜMECİ

Kaynar suda 1 miktar ebegümeci kaynatılır ve 5-6 saat sonra aç karına 1 bardak içilir. Bu uygulama ile, akciğerlerde ki sigara etkileri yavaşlatılır. Ebegümeci, ayrıca balgam attırır, akciğer kanserini engeller.

 

Sigara isteğinizi bastıracak 13 besin
 

ABRAHAMSON METODU İLE TEK SEANSTA SİGARAYI BIRAKIN!

Bağımlılıklardan kurtulma konusunda dünya çapında tanınan ve 30 yıldır uygulanmakta olan enerjiye dayalı doğal arınma yöntemi “Abrahamson Metodu”,tek seansta sigara bağımlılığına çözüm getiriyor.

Abrahamson Metodu uzmanları tarafından verilen hizmet, sigara, şeker ve gluten gibi bağımlılıklardan arınma konusunda tek seansta yüzde seksenin üzerinde başarı sağlıyor.

False