GeriSağlık Sıcakta cilt temizliğinize daha çok önem verin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sıcakta cilt temizliğinize daha çok önem verin

Sıcakta cilt temizliğinize daha çok önem verin

Havanın nemli ve sıcak olması gün içinde cildinizin hava almasını engellerken, cildinize sürdüğünüz ürünler bu işi daha da hızlandırır. Tozlar, çevreden gelen kirler, dumanlar, egzoz gazları, sokaklardaki ve evlerdeki kurumlar, yemek buharlarıyla yüze yapışan yağlar, ölü keratin pulları, cildin sebum (yağ) salgılarının fazlası, ter artıkları, silinmiş gibi görünse bile günlük makyaj artıkları ve daha sayısız etken cildimizi kirletir.

Yüz temizliğinize önce alından başlamalı sonra sırasıyla; yanak, çene, burun ve boyunla devam etmelisiniz. Özellikle alın, burun çevresi ve çene altı daha fazla toz ve kir tutar. Bu nedenle daha dikkatli temizlenmesi önemlidir.

CİLDİNİZE GÜN İÇİNDE NEFES ALDIRMAYI UNUTMAYIN

Cilt bakımında ilk adım, günlük temizliktir. Her sabah ve her akşam olmak üzere, günde iki defa cildimizi özenle temizlemeli ve tonikle silmeliyiz. Birçok insan makyaj yapmayı ihmal etmez ama cildin temizliğine önem vermez. Oysa makyaj yapılsa da yapılmasa da yüz cildinin düzenli olarak günlük birikimlerden arındırılması gerekir.

Yüzünüzü tüm bu artıklardan arındırmadıkça, herhangi bir cilt bakımından söz etmeniz mümkün değildir. Bu maddeler temizlenmezse cildiniz ne kremlerden yararlanabilir ne de siyah noktalardan ve aknelerden kurtulabilir.

MİKROFİBER ÖZEL BEZLER İLE CİLT TEMİZLİĞİ

Cilt temizliği veya hafif peeling için özel olarak imal edilen mikrofiber kumaşlar, eldivenler oldukça etkili bir şekilde temizliği tamamlarlar. Onları sadece su ile ıslatarak kullanırsanız, daha önce özenle temizlediğiniz yüzünüzden hala kir çıktığını fark edersiniz. İçinde hiçbir kimyasal olmadığı için en hassas ciltlere bile uygulanabilir.

TONİK İLE GÖZENEKLERİN SIKIŞTIRILMASI

Temizlikten sonra kalan son artıkları arındıran ve gözenekleri sıkıştırmaya yarayan tonik uygulamasıdır. Temizleme kremleri ve losyonlar, sabunlar veya jeller ciltteki yağı (sebum, yağ, makyaj artıkları) ve suda eriyebilen maddeleri çözdükten sonra, kir ve keratin pulları gibi erimeyen maddeler tonikle silinirken temizlenir. Tonik, özel bir solüsyondur. Genellikle su ve alkol ile hazırlanır. Bazı toniklerde salisilik asit, portakal çiçeği kolonyası, gül suyu veya daha farklı maddeler de kullanılır. Tonik seçerken alkolsüz olanları tercih etmeye çalışın. Sade gül suyu ve maden suyu gayet iyi toniklerdir.

Yağlı ciltlerde jel ve losyonlar, kuru ciltlerde kremler en büyük yardımcınız olacaktır. Bu temizleyiciler, özellikle kıl köklerinde bulunan sertleşmiş sebumun (cildin yağ salgısı) ve sebuma bulaşmış olan kir ve makyaj artıklarının temizlenmesinde çok etkilidir. Temizleme kremlerinde daha fazla yağ (%40-50) bulunurken, losyonlarda yağ miktarı %10 - %25 arasındadır. Bu nedenle yağlı ciltlerde losyonların, kuru ciltlerde kremlerin tercih edilmesi gerekir.

False