Sevil Eskicioğlu
Sevil Eskicioğlu
Sevil Eskicioğlu

Sevgi dolu bir ilişki öncesi atmanız gereken 4 adım

Daha fazla sevginin hayatınızda olmasına izin vermek istiyorsanız önce sevin.

Haberin Devamı


1. ADIM: KALBİNİZİ AÇIN

“Hayatımda birisi olduğunda sevgi dolu hissediyorum” diye düşünüyorsanız, size bir sır vereyim: “Sevgiliniz olduğu için öyle hissetmiyorsunuz, öyle hissettiğiniz için sevgiliniz oluyor.”

Bir kadın mutlu olduğunda, eğlenceli hissettiğinde ve sevgisini gösterdiğinde, ışıltısı çok güçlüdür. Mıknatıs gibidir. Mıknatısın gücü içinden gelir ve o mıknatısı aktive etmek istiyorsanız, sevgi vermeye başlamalısınız.

Sevmek için illaki sevgiliniz olmasına gerek yok. Önce kendinizi severek başlayın. Kendinizle olan ilişkinizin yansımalarını gelecekteki ilişkinizde göreceğinizden şüpheniz olmasın. Sevgi dolu, huzurlu, keyifli ilişki için önce kendinize sevgi gösterin, kendinizi şımartın, kendinize yumuşak davranın. Kendinizi sevmeyi öğrenmeye ihtiyacınız yok çünkü aslında onu zaten biliyorsunuz. Sadece eğer son zamanlarda unuttuğunuzu fark ederseniz, hatırlamak için harekete geçin. Her gün ayna karşısında kendinizi takdir edin, “Kendimi çok seviyorum” diye tekrarlayın.

Sevgi vermeyi kendinizle de sınırlamayın, çevrenizdekilere de sevgi göstermeye başlayın. Daha fazla sevginin hayatınızda olmasına izin vermek istiyorsanız önce sevin.

Sevgi dolu bir ilişki öncesi atmanız gereken 4 adım


2. ADIM: KORKULARINIZDAN ÖZGÜRLEŞİN

İlişkilerin en büyük düşmanıdır “korkular”. Çünkü korkunun var olduğu yerde sevgi var olamaz, sevginin var olmadığı yerde ise ilişki yaşanamaz!

Flört aşamasında en çok karşı tarafın reddetmesinden, geçmiş ilişkilerdeki senaryoların tekrarlanmasından ve tekrar acı çekmekten korkarız. Eğer sevgimiz ve heyecanımız, bu korkuları aşamazsa incinmekten korktuğumuz için karşı taraf reddetmeden biz kendimizi reddederiz, risk almaktan korkup sevgi ihtimalini geri çeviririz.

Artık ilişki yaşamanızın önündeki en büyük engelin ne olduğunu biliyorsunuz. Peki, şu anda ilişki yaşamanızın önünde engel olduğunu hissettiğiniz en büyük korkunuz ne? Belki reddedilmekten korktuğunuz için adım atmıyorsunuz veya aldatılmaktan korktuğunuz için ciddi bir ilişkiden uzak duruyorsunuz? Terk edilmek, acı çekmek, tercih edilmemek…

Korkunuzu bulun. Korkulardan kaçmak bizi korkularla yaşamaya hapseder, korkuyu hissetmeye izin verip bırakmak ise bizi özgürleştirir.

Gözlerinizi kapatın, meditasyon süresince uzun, derin nefesler alın. Sonra korkunuzu düşünmeye başlayın ve elinizi vücudunuzda korkunuzu hissettiğiniz noktanın üzerine koyun. 90 saniye kadar korkunuzu hissedin. 90 saniyenin sonunda iki elinizi birden kalbinizin üzerine koyarak burundan derin nefes alın, ağızdan nefesi bırakın. Bu nefesi 3 defa tekrarlayın.

Korkularınızın sizi engellediğini hissettiğiniz her an bu meditasyonu uygulayın. 90 saniye kadar o korkunuzu hissedin ve bırakın. Bırakın korkunuz sevgiye dönüşsün.

Sevgi dolu bir ilişki öncesi atmanız gereken 4 adım


3. ADIM: GEÇMİŞİN YÜKLERİNDEN ARININ

Her ilişkiye taşınan bavullar vardır. İçleri geçmiş ilişkinin kırgınlıkları, kızgınlıkları, yaşanan pişmanlıklar… “İlişkiler nasıl olmalı-olmamalı”, “Bugün buluşmak isterse beni önemsiyor demektir”, “Mesaj atmadıysa ilgisi yok demektir” kalıpları ile dolu olan. Bu sefer bir iyilik yapın ve o bavulları kapının dışında bırakın. Kendinize ve karşınızdakine şans verin. Anda kalarak onu tanımaya çalışın. Aklınızdan geçen “sebep-sonuç” ilişkilerinin geçmişten gelen bilgilere dayandığını hatırlayın.

Unutmayın sevgi akıl ile değil, kalp ile yaşanır. Hisleriniz en büyük rehberiniz, onların rehberliğini dinleyin.

Sevgi dolu bir ilişki öncesi atmanız gereken 4 adım


4. ADIM: KENDİNİZLE RANDEVUYA ÇIKIN

“Sevgilim olunca yapacağım” diye ertelediğiniz programlara, kendinizi kısıtladığınız maddelere bir bakın. Bu program, belki sevdiğiniz bir restoranda yemek, belki sinema, belki de yurtdışı gezisi olabilir. Bunları yaşamak için kendinize niye bir şart koyuyorsunuz? Kendinizle randevuya çıkın: Kendinizi yemeğe çıkarın, sinemaya davet edin, kendinize çikolatalı kek ile kahve ısmarlayın ve bunları yaşarken çok eğlenmeyi unutmayın.

Eğlenceli, sevgi dolu ve hayatı dolu dolu yaşayan versiyonunuzu yaşamayı gelecekteki sevgilinize ertelemeyin; bugün o kişi olun ve sevgilinizin size katılmasını heyecanla bekleyin.

Sevgi dolu bir ilişki öncesi atmanız gereken 4 adım