Seks oyuncakları ve cinsel fanteziler

Fanteziler hayal dünyasında mı kalmalı?

Haberin Devamı

Cinsel hayatı renklendirmek için kurulan cinsel fanteziler ve kullanılan seks oyuncakları genelde suçluluk duygusu yaşanmasına neden oluyor. Ama cinselliğin vazgeçilmezlerinden biri olan cinsel fanteziler aşırıya kaçılmadığı, kimseye zarar vermediği ve bağımlılık yapmadığı sürece gayet normaldir ve sağlıklıdır. Uzman Psikolojik Danışman A. Cem Keçe, cinsel fanteziler ve seks oyuncakları hakkında merak ettiğiniz soruları yanıtlıyor.

Cinsel sağlık hatlarına yapılan başvurularda sıklıkla karşılaşılan “Cinsel ilişki sırasında olmayacak cinsel fanteziler kuruyorum, acaba ben sapık mıyım ya da eşimi aldatmış mı oluyorum?” gibi sorular çiftleri suçluluk duyguları ile baş başa bırakabiliyor. Cinsel fanteziler aslında sağlıklı bir cinsel yaşamın göstergesidir ancak, bazen cinsel bir sapkınlığın işareti de olabilir.

Haberin Devamı

Yetişme çağlarından itibaren aşılanan cinsel değer yargılarıyla, insanlar, cinsel davranışlarını sınırlamaya yöneltiliyor. Bırakın cinsel davranışları gerçekleştirmeyi, bunları hayal etmek dahi zorlaşıyor. Oysa cinsel fanteziler insanoğlunun hayal dünyasının sınır tanımayan ve sınırlanamayan yaratıcı motifleridir.

PARTNERİNİZİN HAYLAZ VE YARAMAZ YÖNLERİNİ KEŞFETMEYE VE HEYECAN DOLU DAKİKALAR GEÇİRMEYE NE DERSİNİZ?


Seks oyuncakları ile cinsel hayatınızı renklendirin

 Seks oyuncakları ve cinsel fanteziler 

Doğuştan sahip olduğunuz cinsel donanım dışında, cinsel yaşama eklenen neredeyse her şey seks oyuncağı adını alır. Basit şekliyle, bir seks oyuncağı, çiftlerin zevkini arttırmak amacıyla cinsel yaşama katılan herhangi bir nesnedir. Bu nedenle cinsel hayata oyuncakları katmak cinsel yaşamı hareketlendirir.

Bu amaçla Benwa toplarından kelepçelere, silikon dildolardan elektrikli vibratörlere kadar çeşit çeşit seks oyuncağı, çiftlerin cinsel yaşamlarını renklendirir. Ancak unutulmaması gerekilen nokta seks oyuncaklarının seks partnerlerinin yerine kullanılamayacağı, sorunlu cinsel hayatı düzeltemeyeceği ve cinsel işlev bozukluğunu tedavi edemeyeceğidir.

Haberin Devamı

Ayrıca seks oyuncaklarının sorumlu ve dikkatli bir şekilde kullanılması çok önemlidir. Bu amaçla kullanılacak erotik materyalleri çiftler birlikte seçmeli. Çünkü cinsellik ve cinsel hazlar iki kişinin kullanılacak materyale iki kişinin birlikte onay vermesi ile artar. Birinin istediği ancak diğerinin kabul etmediği bir materyali, diğeri istiyor diye kullanmak cinsel yaşamdan alınacak hazzı yarım kalır.


Cinsel fantezi kurmak çok kolay

Seks oyuncakları ve cinsel fanteziler

Cinsel fantezi kurmak kolaydır, ucuzdur, güvenlidir, kişinin kimseye ihtiyacı yoktur. Senaryoyu kişi kendisi yazar, istediği oyuncuları kendisi seçer ve onları istediği gibi oynatır. Bu açılardan bakıldığında cinsel fanteziler; insanların deneme-yanılma yönteminin risklerine maruz kalmamaları için sahip oldukları bir yetenektir, bir çeşit simülasyondur, gerçeklerin tatmin edilemediği noktada beynin pansuman için ürettiği yararlı sanrılardır. Fanteziler hayal dünyasında kaldığı ve kişinin kendisine, partnerine ya da topluma zarar vermediği sürece sorun yaratmaz.

Haberin Devamı

Cinsel sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor

Seks oyuncakları ve cinsel fanteziler

Çoğu çift cinsel fantezileri hakkında konuşmak yerine mutsuz bir cinsel hayatı yaşamaya mahkum olmayı tercih ediyor. Cinsel fantezi kurdurma, cinsel sorunları ortadan kaldırmak için cinsel terapistlerin en çok verdiği ev ödevleri arasında yer alır. Özellikle çiftin cinsel istek ve performansı bozan bazı aksamalar, problemler varsa, cinsel hayatı canlandırmak ve çiftin mutluluğunu artırmak için, cinsel fantezi kurmak veya uygulamak bir tedavi biçimi olarak kabul edilebilir. Çünkü cinsel fanteziler; kişilerin üzerindeki birtakım baskıları azaltabilir, günlük hayatlarını normal olarak sürdürmelerine ve cinsel yaşamdaki heyecanı yoğunlaştırarak daha kolay doyuma ulaşmalarına yardımcı olabilir, kişinin kendisini tehlikeye atmadan veya reddedilme kaygısı taşımadan farklı insanlar ve durumlar keşfetmesini mümkün kılabilir, cinsel isteği, cinsel duyarlılığı ve cinsel yaşantıdan alınan hazzı artırabilir, kişinin cinsel birleşme sırasında havaya girmesine ve kendi kendini erotize etmesine yardımcı olabilir, duyguları canlı tutabilir, cinsel yaşantıyı monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, renklendirebilir, zenginleştirebilir.

Haberin Devamı

Cinsel fantezilerin aşırısına dikkat!

Seks oyuncakları ve cinsel fanteziler

Cinsel fanteziler, cinsel uyarılmayı sağlamak, haz duymak ve orgazm olabilmek için mutlaka zorunlu hale gelmişse, cinsel sapkınlıktan söz edilebilir. Yani herhangi bir durum, nesne ya da fantezinin sapkınlık olarak kabul edilmesi için, tekrarlayıcı, sabit ve cinsel uyarılma sağlamak için zorunlu olması gerekir. Cinsel fanteziler her zaman masum ve zararsız olmayabilir.

Cinsel fantezi kurmak her zaman doğru ve sağlıklı bir şey değildir. Örneğin birçok kişi meme, kalça, bacak, ayak gibi bedenin çeşitli bölümlerinden cinsel olarak uyarılır ve bunlara fantezilerinde de yer verir, bu bir sapkınlık değildir; sadece bir cinsel uyaran çeşitliliğidir. Ancak bir kişi için tek cinsel uyaran örneğin ayak ise, başka hiçbir şey aynı cinsel uyarı sağlamıyorsa, o zaman fetişizm dediğimiz bir sağlıksız durum söz konusudur ya da bir cinsel fantezi sado-mazoşist eğilimlere yönelmişse, yaşanan cinsel ilişki fiziksel ve duygusal şiddet içermeye başlamışsa bu normal değildir. Çünkü cinsel ilişki esnasında acı çekme veya acı çektirme çiftlere haz vermesi doğal kabul edilen bir durum değildir.

Yazarın Tüm Yazıları