GeriSağlık Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler

Bu besinler seks isteğinde ve gücünde azalmaya neden oluyor...

Seks ile yiyecek ve içecekler arasındaki karmaşık ilişkinin keşfedilmesine yönelik çalışmalar artarak devam ediyor. Bilim insanları bu konuda sürekli yeni araştırmalar yapıyor ve seks konusunda etkisi olan yiyecek ve içeceklerin listesi sürekli güncelleniyor.

Seks isteğinde ve gücünde azalmaya neden olan bu yiyecek ve içeceklerden tamamen uzak durulması gerekmiyor ama sağlıklı bir seks hayatı için bunların “azı karar, çoğu zarar” mantığıyla tüketilmesinde fayda var…

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler:

YAPAY TATLANDIRICILI YİYECEK VE İÇECEKLER

Kilo alıımını engellemek amacıyla tüketilen diyet ürünlerde kullanılan yapay tatlandırıcıların içerdiği aspartam, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin hormonunun düzeyini aşağı çekerek baş ağrısı, depresyon, sinirlilik ve uykusuzluk gibi sorunlara neden oluyor. Aynı zamanda cinsel istek kaynağı olarak da bilinen serotonin düzeylerinin düşmesi, seks isteğinde azalma yaşanmasına yol açıyor. Ayrıca aspartam vücuttaki sinir sistemi uyarım mekanizmasını da olumsuz etkilediğinden seks gücünün azalmasına neden oluyor.

GAZLI İÇECEKLER

Yüksek miktarda şeker içeren gazlı içeceklerin başta diyabet ve obezite olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını ortaya koyan araştırmalar, bu içeceklerin cinsel isteği azaltıcı etkilerinin de fazla olduğunu gösteriyor.

KONSERVE VE HAZIR YİYECEKLER

Konserve gıdalar ve hazır yemekler çok fazla tuz ve katkı maddesi içerdiğinden kan basıncını artırarak cinsel organlara kan akışının azalmasına neden olurlar. Cinsel organlara kan akışının azalması sonucunda sertleşme sorunları ve cinsel güçte azalma görülür.

 

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler
 

DOĞAL OLMAYAN SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Günümüzde süt ve süt ürünleri artık antibiyotiklerin ve hormonların verildiği ineklerin sütünden yapılıyor ne yazık ki. Bu tür süt ve süt ürünlerinin fazla tüketilmesi östrojen, progesteron ve testosteron olmak üzere seks hormonlarının doğal üretim mekanizmalarını etkileyerek seks gücünün ve isteğinin azalmasına neden oluyor.

ALKOL

Fazla tüketildiğinde alkol sertleşmeme, orgazm olamama, cinsel isteksizlik gibi cinsel sorunların yanı sıra, seks gücünde azalmaya da neden oluyor. Özellikle tonikte bulunan kinin maddesinin testosteron hormonunu düşürücü etkisi olduğu biliniyor. Bu nedenle alkol alınca daha iyi bir cinsel deneyim yaşanacağı inancı sadece bir şehir efsanesinden ibaret. Ancak alkol alınca daha farklı bir cinsel deneyim yaşanabiliyor, çünkü utanma, sıkılma gibi duygular alkolün etkisiyle azalıyor. Kişi rahatlıyor, gevşiyor ama cinsel isteği de zamanla düşüyor. Çünkü cinsel organlardaki hassasiyet azalıyor.

KAHVE VE KOYU ÇAY

Birçok insan kahvenin seks gücüne olan zararını pek kabul edemez ama gerçek hiç de onların düşündüğü gibi değil. Ayrıca çay da hiçbir zaman çok koyu içilmemeli. Sabah kahvaltılarında çayın veya kahvenin yerine sütlü kakao tercih edilirse, insan vücudu rahatlar. Çikolata fabrikalarında çalışan erkeklerin seks yönünden çok kuvvetli oldukları ve diğerlerine nazaran daha kuvvetli cinsel arzuları olduğu söylenir. Bu da kakaonun seks organlarına olan etkisini gösterir. Kahvaltılarda, ayrıca domates suyu da faydalıdır.

 

Seks gücünü azaltan yiyecek ve içecekler
 

SİGARA

Gerçekte sigaranın insan vücuduna birçok zararı var. Özellikle sigara içmek alışkanlık veya tiryakilik halini aldığı zaman, cinsel iktidarsızlığa yol açar ve erkeklik gücünü azaltır. Çünkü sigara, penis kan damarlarına belirli bir derecede zarar verir. Ayrıca geçmişte sigara, uyuşturucu maddelerinin yerini tuttuğu için yasaklanmıştı (1624 yılında Papalık tarafından). O devirlerde Osmanlı İmparatorluğu'nda da sigara içen veya herhangi bir şekilde tütün kullanan ölüm cezasına çarptırılıyordu.

Rusya'da ise sigara tiryakileri şiddetle takip ediliyor ve Sibirya zindanlarına sürülüyorlardı. Ünlü ilim adamı Talbot, sigara konusunda şunları söyler: "Sigara tiryakilerinden bir kısmı genç yaşlarda ölürken bazıları da uzun yıllar sağlık içinde hayatlarını sürdüremiyorlar. Sigara gerçekte göründüğü kadar masum, temiz bir şey değildir. O, dünya üstünde insanların yarattığı en müthiş canavardır. Sigara her şeyden önce cilde zarar verir. Ondan sonra dişlere, diş etlerine, boğaza, nefes borusuna, mideye ve bağırsaklara zararı dokunur. Sadece bununla da kalmayan sigara erkeklik organlarını da zedeler. Sigara aynı zamanda burunda da tahribat yapar ve koku alma duygusunu yavaş yavaş öldürür. Kulakların ağır işitmesi, göz hastalıkları, uykusuzluk, mide ağrıları, hep sigaranın sebep olduğu rahatsızlıklardır..."

SONUÇ

Eşler arasında cinsel uyumsuzluk büyük problemlere yol açabiliyor. Bu nedenle yukarıda saydığım anafrodizyak yani cinsel isteği azaltan yiyecek ve içecekler çeşitli yollarla insan bedenini olumsuz etkiledikleri için erkeklik gücünü de azaltıyor. Bu nedenle, bu maddeleri kullanırken fazla ileri gitmemeli ve mümkün olduğu kadar az kullanılmalıdır.

False