GeriSağlık Şeker, un ve yağ içermeyen 2 sağlıklı tarif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeker, un ve yağ içermeyen 2 sağlıklı tarif

Şeker, un ve yağ içermeyen 2 sağlıklı tarif

Kilo verme sürecinde rahatlıkla tüketebileceğiniz pratik tarifler...


Kilo verme sürecinde genellikle kişiler ne yememesi gerektiği üzerinde durur. Ancak asıl olan kişinin ne yemesi gerektiğidir. Son derece sağlıklı düşük kalorili ve lezzetli tarifler yapılabilir. İşte size hiç şeker içermeyen, hiç un içermeyen, yağsız iki lezzetli tarif…


YULAFLI KURU MEYVELİ KURABİYE

Yulaf ezmesi yüksek lif oranına sahiptir. Yağ içermez. Yüksek lif uzun süreli tokluk sağlarken, kan şekerinizin dengeli yükselmesini ve bağırsaklarınızın düzenli çalışmasını sağlar. Ancak yulaf ezmesi tek başına lezzetsizdir. Bu yüzden yulafı kuru meyvelerle birlikte değerlendirin. Bununla beraber kan şekerinizi dengelemek için yulaflı tarifin içerisine tarçın ekleyin. Son olarak hayvansal protein eklemek ve daha uzun süre tok kalımını sağlamak için light süt ekleyin. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra köfte haline getirin ve 180 derecelik fırında pişirin.

Şeker, un ve yağ içermeyen 2 sağlıklı tarif


YULAFLI POĞAÇA

Bu seferki tarif sabah kahvaltılarında da tüketebileceğiniz tuzlu ve proteinden zengin bir tarif. Yulaf ezmesi ile beraber bu sefer 4 yemek kaşığı kadar lor peyniri, light yoğurt, maydanoz ve dereotunu karıştırın. Bir miktar tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Hepsini karıştırdıktan sonra köfte haline getirin ve 180 derecelik fırında pişirin.

Bu tarifleri ara öğünlerinizde ya da sabah kahvaltılarınızda ortalama 2 ya da 3 tane tüketebilirsiniz.

[webtv=100914]

Uzm. Dyt. Çağatay Demir

False