Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan
Emine Özge Ayabakan

Sedef hastalığı kabusunuz olmasın

Birkaç kısa seansta etkili şekilde tedavi alternatifi sunuyor.

Haberin Devamı

Excimer sistem ışık tedavileri sedef ve vitiligo gibi otoimmün cilt hastalıklarında etkili, FDA onaylı, güvenli ve düşük maliyetli bir tedavidir. Hiçbir yan etkisi olmaması, kısa sürede etkin sonuç alınması sebebi ile özellikle çocuklarda sıklıkla tercih edilmektedir.

308 EXCIMER SİSTEM, psoriasis ve vitiligo gibi Ultra Viyole ışığına duyarlı cilt hastalıkları için uygundur. Sistem aynı zamanda bağışıklık sistemi kaynaklı saç kıran, ekzema, alerjik dermatit, geçmeyen kaşıntı gibi diğer cilt hastalıklarında da kullanılabilir. Excimer sistem immün yapılandırma etkisine sahiptir ve hasta hücreleri normalleştirir.

Yaklaşık 2,5 ila 3,5 ay gibi bir sürede lezyonların kaybolmasını sağlanarak, 2 yıl boyunca izlenir. Bu 2 yıllık süreçte hastalık cilde geri gelmiyorsa hastalarının uzun bir süre sağlıklı yaşaması sağlanmış demektir.

Haberin Devamı

Sedef ve Vitiligo hastalıklarında lezyonların tiplerine ve hastanın ağırlığına göre bir tedavi yöntemi uygulanmakta olup excimer ışık tedavisi ile birlikte belli dönemlerde tıpta da kullanılan, hastalığın geçmesini sağlayan ilaç ve doğal yöntemlerde kullanılmaktadır.

Sedef hastalığı kabusunuz olmasın

VİTİLİGO HASTALARINA MÜJDE

Yine halk arasında ala hastalığı olarak bilinen vitiligo hastalarında excimer sistem ışık tedavisini oldukça sık kullanıyoruz. Vitiligo nedeniyle cilt pigmenti (rengi) kaybının herhangi bir tedavisi olmadığına dair genel olarak yanlış bir algı vardır. Vitiligo tedavisinde minimum yan etki ile en başarılı yaklaşım olduğu akademik çevrelerce belirtilmektedir. 308 Excimer uygulaması, sadece etkilenmiş alanların tedavisini sağlayarak, hem sağlıklı dokuda yan etki riskini kaldırır hem de tedavi süresini ciddi ölçüde azaltır.

Saçkıran, bazı deri kanseri olan hastalarımıza bu tedaviyi sunuyoruz. Kısa süre ile başlayıp süre gittikçe hastalarının toleransına göre tedavinin dozu artırılır.

Uygulama süresi ve sıklığı hastalıklar arasında değişmekle birlikte genellikle haftada 2 -3 kez uygulanmakta ve tedavi süresi en az 2 -3 ay olmaktadır. Ancak uygulama süresi hastaların tedaviye verdikleri cevaba göre değişebilmektedir.

Haberin Devamı

 Sedef hastalığı kabusunuz olmasın 

 EGZAMA HASTALIĞINI DERT ETMEYİN

Egzama da excimer sistem tamamına yakın deri iyileşmesi sağlıyor. Klinik olarak ispatlı etkinlik, FDA onayına sahiptir. Güvenli ve hızlı tedaviler için İyileşme süresi gerektirmeyen acısız tedavi ile birkaç seans sonrasında gözle görülebilir sonuçlar alınarak lezyon hedefleme ile sağlıklı cildin maksimum korunması sağlanır.