Ferin Batman
Ferin Batman
Ferin Batman

Sarımsak çayı zayıflatıyor mu?

Bu mucizevi bitkinin zayıflatmaya etkisinin olup olmadığını uzmanından öğrenelim.

Haberin Devamı

Faydaları saymakla bitmeyen sarımsak, salgın hastalıklara karşı koruyucu olarak uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor ve yıllardan beri çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Peki, bu mucizevi bitkinin bu kadar yararının yanında zayıflamaya da etkisi var mı? Beslenme Uzmanı ve diyetisyen konuya açıklık getirdi.

SARIMSAK ÇAYI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Her sene, özellikle de zayıflama hevesinin arttığı bahar aylarında, zayıflattığı iddia edilen yeni yeni ilaçlar, çaylar, iksirler ortaya çıkar ve çıktığı hızla da bir sonraki sene ortadan kaybolur. Örneğin geçtiğimiz sene beşi bir yerde çayı, lahana ve biber hapları oldukça popülerdi. Değişik meyve sebzelerden yapılan hapları bu sene arasanız da bulamazsınız. Hiçbir işe yaramadığı, hatta sağlığa zarar verdiği anlaşılmış ve piyasadan kalkmıştır.

Zayıflattığına dair hiçbir bilimsel kanıt yok

Sarımsak, çiğ yenildiğinde kanı sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Çayı yapıldığında ve pişirildiğinde etkileri azalır. Bazı kişilerde iştahı kapatabilir ama iddia edildiği gibi zayıflatması konusunda hiçbir bilimsel kanıt yoktur. Kullandığınız herhangi bir ilaç ile etkileşime girip sağlığınızı bozabilir. Daha önceki yıllarda moda olanları kullananlarda sıklıkla gözlediğimiz gibi fazla tüketilmesi vücudunuzda bir hastalığı tetikleyebilir.