Terapi İstanbul
Terapi İstanbul
Terapi İstanbul

Sanal arkadaşlık platformları

Modern hayattaki en önemli değişimin internet olduğunu hepimiz biliyoruz. Şu anki hayatımızda bilgi akışı diğer nesillerde olduğuna göre oldukça hızlı. Sanal alem kocaman bir havuz ve bilgi deposu oldu. İnsanlar da bunu ihtiyaçlarına göre kullanmaktan geri durmuyor haliyle. Bilgi, onay, sosyalleşme, cinsellik, eğlence, kültür gibi hizmetlerin çoğu internetten erişilebilir hale gelmiş durumda...

Haberin Devamı

Sanal arkadaşlık uygulamaları internetin bir zamandır hayatımıza giren bir ürünü. Arkadaş edinmek, birileriyle denk gelmek ve hali hazırda olan arkadaşlıkları beslemek için büyük kolaylık. 

Önceleri internet siteleri vardı; şimdi telefonlarda uygulamalar üzerinden giden bir trend söz konusu. Psikolojide bu tür yeniliklerin değerlendirilebilmesi için gözleme, insanların kullanımının ne yöne evrileceğini görmeye ihtiyaç var. Ancak bizim kültürümüzde tabu konular böyle uygulamaların kullanımında, kendi stilini oluşturabilir.

ÇOĞUNLUKLA İLİŞKİ VE CİNSEL PARTNER BULMA AMAÇLI KULLANILIYOR

Arkadaşlık sitelerinin çoğunlukla ilişki ve cinsel partner bulma amaçlı kullanımı çok da şaşırtıcı olmasa gerek .

Uygulamalarda her şey çok kolay, gizlilik ayarları sizin meşrebinize göre isterseniz herkes görür, istemezseniz sadece siz seçersiniz. Başka uygulamalara bağlantı da mevcut.

Haberin Devamı

İsteyen fotoğraflarınıza, dinlediğiniz müziklere erişebilir. Sizi daha iyi tanıyabilir yani. Siz de onları daha iyi tanıyabilirsiniz. Tek şartla, siz onu beğenirseniz ve o da sizi beğenirse....Oradan tanışıp arzu ederseniz buluşuyorsunuz, artık oradan nasıl yönlenirse, ilişki yaşayan da var, cinsel eylem için kullanan da, arkadaşlık yapan da. Tabii ki eski nesil sosyal ilişkilerden daha hızlı, imaj bazlı bir onay alışverişi söz konusu.

Denkleşmek için onay verirken görülenler 3 fotograf, bir iki tanıtım yazısı, ortak ilgi alanları vb.

Sanal arkadaşlık platformları

BİRİNİN NASIL SEVİŞTİĞİNİ FOTOĞRAFLARINDAN ANLAYAMAZSINIZ

Unutulmaması gereken bir detay var. Bu uygulamalar bir enstrumandır. Bazı kesişmeleri kolaylaştırıyor ama fazla kaptırmamak lazım. Denkleştiğiniz, yani match oldugunuz kişinin kişiliğini fotograftan öğrenemezsiniz, beklentinizi ona göre ayarlamakta fayda var. Cinsel eylem için de aynısı geçerli, bir kimsenin nasıl seviştiğini de fotograflardan keşfedemezsiniz.

Cinsellik bu uygulamalarda sunulduğu ya da şeklen kullanıldığı kadar yüzeyel değildir. Aradığınız tatmini bulamayabilirsiniz. Bu uygulamaların ilişkiler adına kanunlaşması, mihenk taşı haline gelmesi bizce sakıncalı.

Dediğimiz gibi bu bir enstruman ve sizin verdiğiniz değer doğrultusunda etkili. Özetle kullanacaksanız kullanınız ama çok ideal bir platform olmadığını da unutmayınız.

Haberin Devamı

Uzman Psikolog Emir Erünsal