GeriSağlık Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası!

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası!

Eti doğru şekilde pişirmek isteyenler için uzmanından tavsiyeler…

Protein açısından zengin olan kırmızı et, doğru pişirildiği takdirde içinde bulunan vitamin ve mineralleri kaybetmiyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktasını açıklıyor.

İnsan vücudunun sağlıklı olması için hayati önem taşıyan et ve et ürünlerini birkaç püf noktasına dikkat ederek doğru yöntemlerle pişirin, sofralarınız hem sağlıklı hem de lezzetli olsun. Eti en sağlıklı ve doğru şekilde pişirmek isteyenler için uzman tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber’e göre dört püf noktasına dikkat etmeniz gerekiyor.


Eti yağlardan arındırın

İç yağı ve kuyruk yağı kolesterol ile trigliserit seviyelerini en kolay yükselten yağlar. Bu yüzden et mümkün olduğunca yağlardan arındırılmalı ve o şekilde pişirilmelidir.

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası


Ekstra yağ eklemeyin

Etin yağ dokusu içerisinde kendisinden bulunan yağlar, pişirme esnasında eriyerek ete yeterli lezzeti katar. Ekstra yağ eklemeye gerek yoktur. Özellikle yağlı etleri bir de tereyağında kavurmak son derece sağlıksızdır.

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası


Sebzelerle birlikte sote edin

Et, haşlama, ızgara veya fırında pişirilmelidir. Kuşbaşı halinde doğranarak yağsız olarak sebzelerle birlikte sote de edilebilir. Kızartma ve kavurma yöntemleri mümkün olduğunca tercih edilmemelidir.

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası


Kısık ateşte pişirin

Birden yüksek ateşe konulan etlerin dış yüzeyleri hızlıca pişer, içleri çiğ kalır. Hızlıca pişme sürecinde dışı katılaşan et hem lezzetsiz olur hem de kanserojen maddeler oluşur. Bu nedenle kırmızı etin, uzun sürede piştiği unutulmamalı ve mümkün olduğunca kısık ateşte pişirilmelidir.

Sağlıklı et pişirmenin 4 püf noktası

False