Sağlığınız için Hindistan cevizi yağı ile tanışın

Son dönemlerin en popüler yağlarından biri olan Hindistan cevizi yağının pek çok alanda faydalı olduğu söylenirken aksini savunan araştırmalar da mevcut. Peki, bu farklı sonuçlar neye bağlı ve kadın hastalıkları açısından Hindistan cevizi yağı bizim için ne kadar önemli?

Haberin Devamı

Hindistan cevizi yağı, nemlendirici özelliği olan bir yağ. Besleyici özelliği sayesinde özellikle vajinal kuruluk, ilişki sırasında tam ıslanamama ve buna bağlı şikayetleri, cinsel isteksizliği olan kadınlarda hayat kurtarıcıdır. Nemlendirici özelliğinden vücudumuzun pek çok bölgesinde faydalanabiliriz. Benzer şekilde tekrarlayan mantar enfeksiyonlarında hem kendisi tek başına hem de içine eklenen diğer uçucu yağlar ile birlikte anti-bakteriyel özelliği sayesinde tedavi edici etki gösterir.

Anti-bakteriyel özelliği sayesinde gebelik ve emzirme döneminde anne adayları tarafından güvenle kullanılabilir.

Sağlığınız için Hindistan cevizi yağı ile tanışın

Haberin Devamı

DİŞLERİ BEYAZLATIYOR

İçten tedavi edici özelliğine bakacak olursak özellikle detoks sürecinde ağızda yağ çekme olarak tabir ettiğimiz ‘oil pulling’ işlemi için en ideal yağlardan biridir. Hem ağız içi bakterileri yok eder hem diş etleri için temizleyicidir. Bu süreçte başta dil üzerinde olmak üzere tüm ağızda ağır metal temizliği yapılmasında da etkilidir. Uzun süreli kullanımda dişlerde beyazlatıcı etki sağlar.

Sağlığınız için Hindistan cevizi yağı ile tanışın

KİLO VERME SÜRECİNDE ETKİLİ

Kilo verme sürecinde ve özellikle kadın doğum hastalıklarından “polikistik over sendromu” olan kilolu genç kadınların tedavisinde aktif olarak güvenle kullanılabilir.

Medikal anlamda tedavi edici özelliği için ise mutlaka medikal olarak kullanılabilen, eczanelerde satılan Hindistan cevizi yağlarından kullanılmalıdır. Bu yağlar kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra, sadece anne sütünde bulunun orta zincirli yağ asitlerini de içerdiği için hücreler tarafından aktif olarak kullanılır ve besleyici bir etki sağlar.

Hindistan cevizi yağı tüketiminde ürünün özellikle soğuk sıkım ve güvenilir olmasına dikkat etmek gerekir, mutlaka hekiminize danışarak uygun şekilde kullanmalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları