Saç ekiminde doğal görünüm mümkün mü?

Kişinin saç tipine en uygun tekniğin kullanılması gerekir.

Haberin Devamı

Saç ekimi, saç dökülmesi ve kellik sorunu yaşayan kişilerin en sık başvurduğu yöntemdir. Bu sorunu yaşayanlara saç ekimi işlemiyle ilgili yeni gelişmeleri uzmanından dinliyoruz.

Tüm zamanların en büyük estetik sorunları arasında saç seyrelmesi ve kellik gelir. Bu en yaygın estetik sorunundan siz de şikayetçiyseniz ve saçınızın eskiden olduğu gibi gür olmasını istiyorsanız artık bu mümkün. Evet, eskisi gibi sağlıklı, gür ve doğal saçlara sahip olmanız artık hayal değil! Gelişen ve en yeni saç ektirme teknolojileriyle bu sorunu çözmek çok kolay.

YENİ TEKNOLOJİYLE SAÇ EKİMİ OPERASYONU

Ortalama 5-6 saat süren bir operasyonla kafanızın saçlı bölgesindeki saçları, saçsız bölgeye iki taraftaki dengeyi koruyarak naklettirebilirsiniz. Saç ektirme ameliyatından sonra hastaya bir gecelik bandaj uygulanabilir ve ertesi gün de çıkartılır. Ameliyatlı bölgedeki kabuklanmalar 1 hafta ya da 10 gün içinde kaybolur.

Saç ektirme ameliyatlarında daha doğal ve sağlıklı bir görünüme ulaşmak için kişinin yaşının da çok önemi var. Özellikle erkek tipi saç dökülmesi, sürekliliği olan bir sorun olmasına rağmen 35 yaşın üstünde dökülme yavaşlar. 35 yaş altındakiler, saç ektirme ameliyatından sonra da saç dökülmesi devam edeceğinden 2-3 seans daha ekim işlemine ihtiyaç duyabilirler.

Ameliyatın sonrasında kabuklu bir görünüm oluşur ancak 1 hafta içerisinde saçınızı her gün yıkayarak bu kabuklanmayı önleyebilirsiniz. Ekilen köklerden ortalama üç ay içerisinde yeni saç çıkmaya başlar. 5. ve 6. aylarda değişim fark edilir hale gelir.

Saç ekiminde doğal görünüm mümkün mü

DAHA DOĞAL VE SAĞLIKLI SAÇ EKİMİ İÇİN…

Saç ektirmede doğal bir görünüm sağlanabilmesinin en önemli yolu, saç ektirecek kişinin saç tipine en uygun tekniğin kullanılması, yüz şekline uyacak şekilde tasarlanması ve ekilen köklerin yönünün saçın çıkış yönüyle aynı olmasına dikkat edilmesidir. Tüm bu kriterlere dikkat edilirse ekilen saç son derece doğal bir görünüm kazanır.

Eğer saç ekim operasyonu doğru ve profesyonelce yapılırsa ömür boyu kullanacağınız doğal bir görünümlü bir saça sahip olabilirsiniz. Siz de saçınızı istediğiniz gibi uzatıp, saçınıza istediğiniz modeli verebilirsiniz. 

Kaynak : Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları