Saç ekimi sonrası baş ağrısı olur mu?

Merak edilen bu sorunun yanıtını uzmanından öğrenelim.

Haberin Devamı

Günümüzde saç ekimi çok popüler günü birlik uygulamalar haline gelmiş, hatta medikal turizm bağlamında önemli bir sektör olarak artan bir hızla yaşamımıza girmiştir.

Saç ekimi sonrası oluşan baş ağrısı geçici midir?

Saç ekimi yaptıran hastalarda oluşan baş ağrıları genelde geçicidir, yaklaşık 10 gün içerisinde bu ağrı kesilir. Ancak başın bazı bölgelerinde uyuşuklukların daha uzun süre devam etmesi beklenilen bir durumdur. Nadir de olsa saç ekiminden sonra geçmeyen baş ağrıları görülebilir. Başın arka bölgesinde ekilecek sağlıklı saçların alındığı bölgede, oksipital sinir denilen ensenin her iki tarafından çıkıp başın ön kısımlarına yayılan bir sinirimiz ve dalları vardır. Her ne kadar bu sinir çıkışı itibarı ile derinde yer alsa da bu bölgede yapılacak dikkatsizlikler sinire zarar verebilmektedir.

Haberin Devamı

Saç ekimi uzman tarafından yapılmalı

Oksipital sinirin saçlı deriye çıktığı yerde yüzeysel greftler (yamalar) alınmalı, derinden deri kümeleri alınmamalıdır. Bu bölgeden alınacak greftler için cerrahın anatomiyi iyi bilmesi, ona göre planını geliştirmesi gerekir. Donör bölgesinden alım işinin teknisyen, hemşire gibi yardımcılara bırakılmaması da önemlidir.

Saç ekimi sonrası baş ağrısı geçmiyorsa ne yapılmalı?

Saç ekiminden sonra geçmeyen baş ağrıları oluşursa bilinmelidir ki oksipital sinir zarar görmüştür. Böyle bir durumla karşılaşan hastalar mutlaka hekime başvurmalıdır.

Ağrı Uzmanı
Prof. Dr. Nurettin Lüleci

Yazarın Tüm Yazıları