Saç ekimi hakkında merak edilenler

İşlem nasıl yapılıyor, kaç seans gerekiyor?

Haberin Devamı

Saç ekimi ameliyatları, geliştirilen yeni tekniklerle artık çok kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

SAÇ EKİMİ İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Saç ekim merkezinde en son geliştirilen teknikle hastanın kıl köklerinin yoğun olduğu bölgelerden seyrek olan bölgelere saç teker teker aktarılır. Dokular hassas bir cihazla çıkartılarak seyrelmenin ya da kelleşmenin başladığı bölgelere yerleştirilir. Üstelik son teknolojili cihazlarla saçın kesilmesine de gerek kalmaz.

Saç ekimi hakkında merak edilenler

SAÇ EKİMİ İÇİN KAÇ SEANS GEREKİR?

Muayeneden sonra hangi saç ekimi tekniğinin sizin için daha uygun olduğu belirlenir. Daha sonra yine durumunuza göre ameliyatınızın kaç seansta yapılması gerektiği planlanır. Seansın süresi ve sayısı belirlenirken zamanınızın bu seanslarla uygunluğu da göz önünde bulundurulur. Kısacası saç ektirme seansları hastayla birlikte belirlenir.

Haberin Devamı

Saç ekimi seansı kişiye göre değişiklik gösterir. Kelleşme seviyesi ve saç kökü alınacak bölgedeki yoğunluk seansların sayısını belirleyen unsurlardır. Alınabilecek saç miktarı ne kadar çoksa saç ektirme ameliyatı da o kadar kısa sürer. Saç yoğunluğu uygun olan kişilerde tek seansta en az 4.000 saç kökü alınarak, seyrekleşmenin olduğu bölgeye ekilebilir. Eğer alınabilecek saç kökü sayısı azsa seans sayısı da artar. Bunun dışında seansların belirlenmesinde saç rengi, saç kalınlığı, saçın düz mü kıvırcık mı olduğu da çok önemli rol oynar.

Saç ekimi hakkında merak edilenler

SAÇ ÇİZGİSİNİN VE YÖNÜNÜN DOĞRU BELİRLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Saç ekiminde en önemli unsur ekilen saçın doğal görünmesini sağlamaktır. Eğer kıl kökleri saçın doğal çıkış yönünde planlanarak ekilmezse yapay bir görünüme neden olur, saç peruk gibi durur. Yapay görünümlü saç ekimi kişide negatif etkiler bırakır. Ekilen saçın doğal durmasını sağlayan en önemli faktör saç çizgisinin yüz ve kafa şekliyle uyumlu olmasını sağlamaktır. Saç ekiminin tasarlanması sanat işidir. Bilgisayar ortamında yapılan saç tasarımı kişiye muayene sırasında gösterilir. Herkesin kafa şekli ve kafa yapısı farklıdır, bu nedenle tasarlanacak olan saç çizgisi kişiye özel olarak tasarlanır. Yüz bölgesinde en dikkat çeken kısım saç çizgisidir. Saç çizgisi yüzün genel estetik yapısını da etkiler. Bu yüzden bu çizginin kişinin yüzüne çok uygun olması gerekir.

Haberin Devamı

DOKTORUNUZU VE HASTANENİZİ DOĞRU SEÇİN

Her ne kadar kolay bir ameliyat gibi görünse de saç ekiminde estetik bilgi ve tecrübe çok önemlidir. Saç ekimi alanında Türkiye'nin önemli ülkelerden biri haline gelmesi, bu alanda faaliyet gösteren kurumların sayısının da artmasına neden olmuştur. Bu nedenle seçtiğiniz cerrah ve kurumların yeterliliği hakkında emin olmalısınız. Saç ekimi, hemşireler ve diğer sağlık personeli tarafından yapılabilecek basit bir işlem değildir.

Kaynak: Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları