GeriSağlık Saç derisi sağlığı ne kadar önemli?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Saç derisi sağlığı ne kadar önemli?

Saç derisi sağlığı ne kadar önemli?

Saç her zaman çekicilik ve güzellik ile ilişkilendirilmiştir. Herkes saçlarının sağlıklı, canlı ve güzel görünmesini ister. Saçın sağlığı ise sağlıklı saç derisi ile ortaya çıkar. Saç derisi sağlığı ise genel sağlık durumu, beslenme, stres ve sağlıklı yaşam tarzıyla doğru orantılıdır. Saç Bilim Dalı Uzmanı Serap Öztürk Niya, saç derisi sağlığının önemini anlatıyor.

DENGELİ BESLENME

İyi bir saça ve sağlıklı bir saç derisine sahip olmak için sağlıklı beslenme çok önemlidir. Tükettiğiniz yiyecekler dengeli olmalıdır, yani saç derinizin sağlığı için önemli olan tüm hayati besinlere sahip olması gerekir.

Yeşil yapraklı sebzeler, fasulye, kuruyemiş, yumurta, balık ve tavuk, saçların uzamasına yardımcı olan iyi bir protein kaynağıdır. Antioksidanlar açısından zengin olan yiyecekler tüketin, bunlar metabolizmanızı güçlendirir ve sağlıklı bir kafa derisi için gerekli olan kan dolaşımını sağlar.

SAÇINIZI TEMİZ TUTUN

Saç sağlığımız için saçımızın temiz tutulması en önemli unsurlardan biridir. Kişinin içinde olduğu ortama ve yaptığı faaliyete göre saçın yağlanması ve kirlenmesi değişkenlik gösterebilir. Örneğin; açık havada spor yapan veya açık havada bedenen çalışan bir kişi ile kapalı ortamda masa başı çalışan kişinin yağlanma süreci farklı olacaktır. Kişinin ihtiyacına göre saçı yıkamak çok önemlidir.
Şampuan seçimi için saç analizi yaptırıp, saç uzmanından destek almalısınız.

Saç derisi sağlığı ne kadar önemli

SAÇ DERİSİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Mikro kamera ile yapılan dikkatli analizler, kişisel teşhis ve tedaviler için en sağlam bilgileri sağlamaya yardımcı olur. Tedavide uygulanan losyon, yağ, vitamin ve mineral formundaki tüm ürünler genellikle saf doğal hammaddelerden üretilir. En iyi sonucu elde etmek için her tedaviden sonra düzenli kontroller yapılmalı, değişiklikler takip edilip ve tedavi şekilleri yeniden düzenlenmelidir.

Soruna ve kişisel özelliklere bağlı olarak tedavi süresi değişiklik gösterebilir. Birkaç seans saç bakım uzmanı eşliğinde uygulanan tedavi ve evde bakım tedavileri ile saç derisi ve saç sağlığı iyileştirilebilir. Tedavi süresince, kafa derisinde kan dolaşımının artması ve saç köklerinin oksijen alımı ile ilgili özel işlemler de uygulanır. Saç sağlığı gelişimi mikro kamera ile takip edilir. Saç tedavisi genellikle 4 ana aşamada uygulanır:

Birinci aşama düzenleyici bakım: Saç derisinde aşırı yağlanma, kepeklenme, kaşıntı, kuruluk, hassasiyet yaşayan kişilere önerilir. Saç deri sağlığının iyileştiren ve geliştiren bakım losyonlarını içerir.

İkinci aşama canlandırıcı bakım: Saçta incelme, uzamada yavaşlama, hacimsel azalma ve saç kaybı yaşayan kişilere önerilir. Saç köklerinin güçlenmesi için köklerin daha iyi besin alması ve kökte hücre bölünmesinin artması sağlanır. Kullanılan losyonlarda hücre bölünmesini yavaşlattığı bilinen olumsuz biyolojik yapıları sınırlandıran DHT baskılayıcı ajanlar, cilt yüzeyinde kan dolaşımını arttırıcı bileşenler ve fitoöstrojenler mevcuttur.

Üçüncü aşama güçlendirici bakım: Saç tellerinde kırılma, kopma ve incelme yaşayan, saçını uzatmakta zorlanan, saç kalitesi bozulan kişilere önerilir. Saç yapısına güçlendirmek için aminoasit ve ipek proteinleri ile zenginleştirilmiş bakım losyonları içerir.

Dördüncü aşama yapılandırıcı dış bakım: Saçın en yüksek oranda nem tutmasını sağlayan, saçın protein zincirini onaran maske bakımları içerir. Yaz sonrası veya boya, röfle, yüksek ısılı şekillendirici kullanımı sonrası saçı yıpranan, kuruyan, şekil almakta zorlanan kişilere önerilir.

False