GeriSağlık Regl döneminin sancılı geçmesini önleyen bitkiler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Regl döneminin sancılı geçmesini önleyen bitkiler

Regl döneminin sancılı geçmesini önleyen bitkiler

Dayanılmaz adet sancılarınızdan bu bitkileri tüketerek kurtulabilirsiniz.

Kadınların şikayetçi oldukları konulardan biri de regl döneminde yaşadıkları sancılardır. Aslanpençesi, civanperçemi ve hayıt tohumunun regl döneminin sancılı geçmesini önlediğini söyleyen Herbalist Cahit Gürkaş, bu bitkilerin adet düzensizliğini de engellediğinin altını çizdi.

Herbalist Gürkaş, düzensiz beslenme ve hormonlu gıdaların tüketilmesi nedeni ile kadınlarda doğurganlık sorununun oluştuğunu belirtti. Kadınların en çok şikayette bulundukları hastalıkların başında adet düzensizliğinin geldiğini ifade eden Gürkaş; aslanpençesi, civanperçemi ve hayıt tohumunun adeti düzenlediği ve sancılı geçmesini önlediğini kaydetti.

Gürkaş, “Bugün Türkiye’nin dört bir tarafında yetiştirilen hayıt tohumu bu konudaki sıkıntıların giderilmesinde oldukça etkili. Ayrıca kadın hastalıklarına iyi gelen ve Türkiye’de yetiştirilen diğer bitkilerden biri de antibiyotik özelliğini taşıyan tüm ağrı ve sızılara iyi gelen civanperçemidir. Sarı kantaron, papatya ve testere dişli aslanpençesi de regl dönemindeki sancıların önler. Kadınlar, bitkisel ilaçları kullanırken dikkatli ve yeterli bilgiye sahip olmalı” dedi. 

Regl döneminin sancılı geçmesinin nedenlerinin başında, düzensiz beslenme, stres, antibiyotikler, doğum kontrol hapları ve kortizonlu haplar geldiğini anlatan Gürkaş, kadınların özellikle kahvaltılarını zamanında yapmaları ve düzenli beslenmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

İHA

False