Ramazanda ruhunuzu besleyin!

Güncelleme Tarihi:

Ramazanda ruhunuzu besleyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2015 00:00

Beslenme Uzmanı Ender Saraç, artı ve eksi enerjilerimizden bahsediyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda batı dünyasında yapılan pek çok araştırmada ruhsal açıdan içe dönen, bir inanca bağlı olan kişilerin hastalıklara daha az yakalandıkları veya ciddi hastalıkları daha kolay atlattıkları kanıtlanmıştır. Modern tıbbın ve mevcut teknolojik aletlerin tespit edemediği çok değişik düzeyde ince ve rafine enerjilerin de var olduğunu dile getiren Beslenme Uzmanı Ender Saraç, artı ve eksi enerji dengelerimize çok dikkat etmemiz gerektiğini söylüyor ve bazı önerilerde bulunuyor.

Negatif enerjiyi azaltmak - Pozitif enerjiyi artırmak

1) Yalan söylemeyin. İnsanları kırmamak için söylenen beyaz yalanlar hariç. Her zaman doğruları söylemek uzun vadede büyük stres oluşmasına mani olur.

2) Hayvanlara ve diğer canlılara acı çektirmeyin. Ramazanda kendinize bir saksı çiçek alın, onun büyüdüğünü, yaşadığını ve geliştiğini görün.

3) Sabah yataktan kalkarken güne söylenerek başlamayın. Sabah kendinizi iyi hissetmediğinizde derin bir nefes alarak iyice gerinin ve o günün güzel bir gün olacağını düşünün.

4) Kırıcı veya aşağılayıcı bir söz söylemeden önce iyi düşünün, karşınızdakine boş yere negatif enerji yüklemeyin. Çevrenizdekilere güzel yönlerini açıkça dile getirin.

Haberin Devamı

5) Sadece almayı düşünmeyin, hak etmediğiniz şeyleri haksız bir şekilde elde etmeyin. Haksız kazançlar zamanla form değiştirir ve ileri dönemlerde karşınıza çıkar. Özellikle çaresiz, muhtaç insanlara yardımda bulunun, paylaşımcı olun. Yaklaşan bayram için kimlere ne hediye vereceğinizi şimdiden düşünün, unutmayın her şey zamanında güzeldir.

Tüm bu öneriler asında sadece Ramazan için geçerli değil tüm zamanlar için geçerlidir. Ancak özelikle Ramazanda ruhumuzu güzelliklerle ve pozitif enerjiyle doldurmak normal zamandaki zaaflarımızı ve olumsuz yönlerimizi azaltarak büyük bir nefis terbiyesi ve sakinlik yaratacaktır. Diğer insanların ve canlıların da mutluluğunu düşünen hatta onlarla kendilerinin bir bütün olduğunu bilen ve hisseden kişilerde bir dinginlik, huzur, bilgelik ve kabullenme hali gelişir. Bu ruh hali de fizyolojiye yansır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!