GeriSağlık Rafine buğday yerine tam buğday!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Rafine buğday yerine tam buğday!

Rafine buğday yerine tam buğday!

Tam buğday ekmeği daha sağlıklı.

Günlük beslenmemizde eksik etmediğimiz ekmeğin temel maddesi olan buğdayın, genelde bilinenin aksine oldukça zengin besin değerine sahip olduğunu söyleyen Diyetisyen Tutku Tüzün, buğdayın sağlık açısından faydalarını anlattı.

Buğdayın özellikle rafine edilmemiş haliyle tüketimi besin değerlerinden daha etkin faydalanabilme olanağı sağlar. Buğdayın özellikle posa içeriği bakımından zengin olması, diyabet, kolesterol, kalp-damar hastalıkları, metabolik sendrom gibi birçok kronik hastalıkta ve bu hastalıklardan korunmada kullanımını artırmaktadır.

Rafine buğdayın yerine tam buğdaydan üretilen ekmeklerin seçilmesi ekmekten gelen posa alımını yaklaşık iki katı artmasını sağlar. Posa alımını artırmak tokluk hissini, kan şekerinin dengeli olmasını ve sindirim kolaylığı sağladığından zayıflama diyetleri için de oldukça önemlidir.

Tam buğday ekmeği daha sağlıklı

Tam buğday ekmeği ve kepek ekmeğinin birbirinden farklı olduğu ve tam buğday ekmeğinin buğday özü içermesinden ve de daha rahat sindirilebilmesinden dolayı daha sağlıklı olduğu unutulmamalıdır.

Kepekli ekmek, posa içeriği açısından avantajlı gibi görünse de vücutta kalsiyum, demir, çinko gibi minerallerin emilimine engel olmasından dolayı özellikle de çocuklarda kullanımı uygun değildir. Buğday ayrıca B vitaminleri, demir, çinko gibi önemli vitamin ve minarelerden de oldukça zengindir.

Buğdayı günlük tükettiğimiz tam buğday ekmeklerinin yanı sıra direk olarak haşlanmış haliyle salatalara, çorbalara ekleyerek tüketmemiz de mümkün.

ENFES BUĞDAY SALATASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

False