GeriSağlık Prof. Dr. Canan Karatay: GDO kısırlık yapıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Prof. Dr. Canan Karatay: GDO kısırlık yapıyor

Prof. Dr. Canan Karatay: GDO kısırlık yapıyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde belediye tarafından düzenlenen ’Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar’ etkinliğine katılan Prof. Dr. Canan Karatay, "GDO kadında da erkekte de kısırlık yapıyor" dedi.

Prof.Dr. Necdet Tekin Gençlik Merkezinde düzenlenen, Moderatörlüğünü Celal Pir’in yaptığı Aykırı Sohbetler’in ilk konuşmacısı olan Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı beslenme konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Karatay, "Bel çevreniz biraz genişlemeye başladığı zaman bilin ki, vücudunuz alt üst olmuştur ve bu durum gizli şeker belirtisidir.

Neden ekmek yemeyin diyoruz çünkü modern buğday gluten barındırıyor. Şimdiki fırınlara arz edilen unlar tamamen modern buğday yani genetiği değiştirilmiş buğday. Sık sık yeme insülin direncini arttırır. Acıkınca doğru düzgün yiyeceksiniz. Akşam yemeğini erken yemek gerekiyor. Doğal meyve bulamazsanız yemeyin. Meyve yemeniz şart değil ki. 1950’deki bir elmada 4.5 miligram demir vardı. Sonra mekanize tarım devreye girince bu değerler düşüyor. Sonra suni gübre ve tarım zehirleri devreye girince hiç mineral almıyor. Fruktoz devreye giriyor ve bu beyaz şekerden daha tehlikelidir. Omega 3 doğal balıkta, semizotunda var yumurtanın sarısında var. Protein vücuda girecek. Protein sağlıklı yağla vücuda girmeli. Meyve ve bal insülin direncini arttırır. Sık sık yemek ve çok koşmak da insülin direncini arttırır" dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay: GDO kısırlık yapıyor

Ayçiçek ve mısır özü yağ çiğ olarak kullanılabilir ancak kızartma yapılamayacağını belirten Karatay, " Bu yağlarında genetiği değiştirilmiş olduğunu unutmayın. GDO kadında da erkekte de kısırlık yapıyor. Kelle paça ve kemik suyu sağlık için çok önemli.

Zeytinyağı kanı sulandırır, onun için zeytinyağı için diyoruz. Aşıların içinde alüminyum ve cıva var alüminyum alzheimer sebebidir. D vitamini en güçlü aşıdır. Kanada’da domuz gribi olunca aşı yapmadılar D vitamini dağıttılar. İngiliz sağlık kurumu çok önemli bir karar aldı. Bütün hamilelere ve hamile kalacaklara bedava D vitamini dağıtma kararı aldı. D vitamini eksikliğinden, iyot eksikliğinden kısırlık oluyor. Kavrulmadığı zaman yanmadığı zaman bütün çekirdekler faydalıdır. Doğal olarak istediğiniz kadar tüketin.

Senelerce size tükettirmedikleri için bu hastalıklar arttı. Kaya tuzu çok önemli. İçinde 84 tane işlenmemiş minarel var ve bunlar çevresel kirliliğe uğramamış mineraller. Ülkemizde kaya tuzu çok var. Getirtebilirsiniz. Roma İmparatorluğu zamanında askerlere kaya tuzunu maaş olarak verdiler. Nükleer bacaları izole etmek için 1.5, 2 metre kalınlığında izolasyon olarak kullanılır.

Hakiki tuz tansiyonu yükseltmez, tansiyonu vücuttaki tuz eksikliği yükseltir. Ekmek beyaz şekerden daha çok şeker yükseltir. Gazlı içecekler de yükseltir. Alzheimerin en önemli sebeplerinden biri şeker, ekmek ve bozuk yani kızartılmış yağdır. Vücut direncinizi en çok arttıran köy tereyağıdır. Doğal, bozulmamış işlenmemiş zeytinyağı ve doğal ev yoğurdu, ev ayranı ve ev sirkesi. Bunlar bağışıklık sistemin güçlendirir" dedi.

[fotogaleri=3287,2991]

’TOPRAK SAĞLIKLI OLMADIKÇA EKTİĞİN HİÇBİR TOHUM YEŞERMEZ’ 

Prof.Dr. Canan Karatay, Şeyh Edebali’nin ’Toprak sağlıklı olmadıkça ektiğin hiçbir tohum yeşermez’ sözlerinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Ben de toprakların sağlıklı olması için uğraşıyorum. Kolestrolü yüksek olan kişiler uzun yaşar. Bütün araştırmalarla bu kanıtlanmıştır. Kolestrol, vücudumuzun, bütün hücrelerin ürettiği antioksidandır. Vücutta bir bozukluk olduğu zaman buna mikropsuz yangın diyoruz. Vücutta bir yangın var. Bir yerde yangın olunca oraya itfaiye arabası gider o yangını itfaiye arabası mı yaptı hayır o, yangını söndürmeye gidiyor. Yüksek kolestrol de vücudumuzun yangın arabasıdır. Vücudumuzdaki yangını söndürmek için yükselir. Onun için kolestrol ilaçları tehlikelidir, kanser sebebidir, erken öldürür. Kolestrol ilacı kullanmak demek yangına koşan itfaiyenin önüne beton bariyer koymak demektir.

Hamilelikte şeker yüklemesi şeker hastalığı yapıyor, bebeğin organlarının gelişmesini durduruyor. Hücrelerin gelişmesini engelliyor. Annenin kan şekeri yükseliyor, bu da bebeğe geçiyor. 3 aylık bebeğe karaciğer nakli yapılıyor bugün. Yükledikten sonra sakın şeker yeme deniyor. Anne çok kilo aldıysa gebelik şekeri vardır. Hamilelikte her ay bir kilo alınacak. Normal olan 12-13 kilo almaktır. Fazlası mutlaka gebelik şekeri vardır denilebilir ve bu önlenebilir. Yükledikten sonra şeker yemeyin diyorlar, ben yüklemeden yemeyin diyorum."

DHA

False