Probiyotik ve prebiyotik içerikli kremler faydalı mı?

Probiyotikler insanlarda çeşitli organların mikrobiyotasını oluşturan bakterilerdir. Prebiyotikler ise bağırsaklarda yaşayan yararlı bakterilerin sayısını, faaliyetini ve probiyotiklerin etkisini arttıran, sindirilemeyen bileşenlerdir. İşte bu mucize bakteriler artık kremlerde de yerini almaya başladı.

Haberin Devamı

Probiyotik ve prebiyotik içerikli kremler birçok deri hastalığı (özellikle seboreik dermatit) için faydalı sonuçlar vermektedir.

NASIL ETKİLİ OLUYORLAR?

Probiyotikler, cilde topikal olarak uygulandığında vücuttaki aynı etkiyi bu sefer cilt üzerinde gösterir. Cildimizde binden fazla bakteri türü yaşamaktadır. Özellikle ciltle uyumlu olmayan temizleyiciler, hava kirliliği, UV ışınları, stres ve hormonal değişiklikler cilt mikroflorasını etkilemektedir. Etkilenen ciltte akne, tahriş, kızarıklık, nemsizlik, kırışıklık gibi problemler görülmeye başlar. İşte bu kremler bu florayı yeniden yapılandırarak cilt bariyerini güçlendirmeye yarar. Hücre yenilenmesinde ve cildin kolajen üretiminde artış sağladığı, cildi serbest radikallere ve çevresel yaşlanmaya karşı koruduğu klinik çalışmalarla kanıtlanmış olan probiyotikler, cilt problemlerini de hem tedavi eder hem de önler.

Haberin Devamı

PROBİYOTİKLİ KREMLERİ NEDEN KULLANMALISINIZ?

Eğer hassas bir cilde sahipseniz, cilt bariyerini yeniden inşa edip güçlendirme özelliğine sahip probiyotikler ile zarar gören cildin onarım sürecini hızlandırabilirsiniz.

Dışarıdan etkilenen cildiniz hava kirliliği gibi serbest radikaller nedeniyle erken yaşlanma ve cildin doğal parlaklığını kaybetme gibi sorunlarla karşılaşır. Bu bakım ürünleri ise düzenli uygulandığında cildin doğal koruma mekanizmasını güçlendirir. Kolajen ve elastin üretimini hızlandırır, sağlıklı cilt hücrelerinin oluşmasına yardımcı olur. Özellikle yoğurt içinde bulunan ‘lactobacillus’ adlı faydalı bakteriler akne tedavisinde oldukça etkilidir.

PREBİYOTİKLERİN CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NASILDIR?

Prebiyotikler, probiyotiklerin canlı ve aktif kalmasına yardımcı olan gıda kaynaklarıdır. Prebiyotikler ve probiyotikler, bağırsakta veya cildinizde olsun, sağlıklı kalmanıza yardımcı olmak için birlikte çalışırlar. Başka bir deyişle, prebiyotikler probiyotikler için bir çeşit besindir ve bağırsaklardaki mikroorganizmaların büyümesini teşvik ederler. Güzellik ürünlerinin doğal raf ömrü nedeniyle, prebiyotik / probiyotik cilt bakım ürünleri, sindirim sağlığına yardımcı olan taze gıdalardan biraz farklı şekilde formüle edilir. Bir kozmetik ürününün gerçek canlı bakterileri içermesi gerçekten çok zordur, bu yüzden çoğu aslında bağışıklık tepkisini ortaya çıkarabilecek bakteri hücre duvarlarının parçalarını içerirler.

Haberin Devamı

PROBİYOTİK İÇERİKLİ KREMLERİ KİMLER KULLANABİLİR?

Genel olarak prebiyotik ve probiyotik cilt bakım ürünleri çoğu cilt tipi için güvenlidir. Ancak bunlardan kaçınması gereken bazı kişiler bulunmaktadır. Örneğin bir dizi devam eden araştırmaya dayanarak, bu ürünlerin bağışıklığı baskılanmış veya nötropenik (düşük beyaz kan hücresi seviyesine sahip) kimselerde kullanılmaması gerekir.

Yazarın Tüm Yazıları