GeriSağlık Polikistikover sendromuna bağlı kısırlık için bitkisel tarif
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Polikistikover sendromuna bağlı kısırlık için bitkisel tarif

Polikistikover sendromuna bağlı kısırlık için bitkisel tarif

Fitoterapist Serdar Özgüç, birçok kadının şikayetçi olduğu Polikistikover sendromuna bağlı kısırlık için özel bir tarif paylaşıyor.

Eğer polikistikover sendromu ve buna bağlı kısırlık varsa ayrık otu kökü, civanperçemi otu ve hayıt otu kullanılabilir. Bu formülasyon iki aşamalı hazırlanır.

Birinci aşamada, ayrık otu kökünden 2 tatlı kaşığı alınır ve büyük cezveye konur, üzerine oda sıcaklığında su ilave edilir ve ısı kaynağında 5 dk kaynatılır ve sıcakken süzülüp ılınması beklenir.

Bu esnada ikinci aşama devreye girer, civanperçemi otu ve hayıt otu tohumu karışımından 1 tatlı kaşığı alınır ve boş bir bardağa konur. (Bu karışımda hayıt otunun miktarı civanperçemine göre 1.5 kat daha fazla olmalıdır).

Üzerine 200 ml sıcak su ilave edilir. 7-8 dk üzeri kapalı bir şekilde demlendirilirken sonra süzülür ve ayrık otundan elde edilmiş, süzülüp ılıtılmış karışım ile birebir oranında karıştırılır, kulplu cam veya porselen bardak ile günde 3 kere ılık olarak yudum yudum içilir.

Bu destek tedaviye en az 2-3 ay devam edilmelidir.

ÇİKOLATA KİSTİ İÇİN DEMLEME USULÜ HAZIRLANIR

"Çikolata kisti" olarak anılan endometriozis problemi varsa aslanpençesi otu ve hayıt tohumu otu birlikte yine eşit miktarlarda karıştırılıp demleme usülü hazırlanır. Bu karışımdan 1 tatlı kaşığı alınır ve boş bir bardağa konur. Üzerine 200 ml sıcak su ilave edilir. 10 dk üzeri kapalı bir şekilde demlendirildikten sonra süzülür, kulplu cam veya porselen bardak ile günde 3 kere ılık olarak yudum yudum içilir.

En az 3 ay kullanılması uygundur.

False