GeriSağlık Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı? Pirinç kepeği yağının faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı? Pirinç kepeği yağının faydaları

Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı? Pirinç kepeği yağının faydaları

Pirinç kepeği yağı, kozmetik ürünlerde sıkça kullanılıyor. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu birçok vitamin ve mineral içeren pirinç kepeği yağının uzun vadeli kullanımda fark edebileceğiniz pek çok faydası bulunuyor.

PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞI NEDİR? SİZİN İÇİN NEDEN YARARLI?

Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı Pirinç kepeği yağının faydaları

Pirinç kepeği yağı, pirinç kabuğundan çıkarılan yağdır. Güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve E vitamini yönünden zengindir.

Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı Pirinç kepeği yağının faydaları

PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Kalp sağlığını korur: Pirinç kepeği yağı kalp dostu bir yağ olarak da bilinir, kötü kolesterol seviyesini düşürür. Bu yağ ayrıca tüm bitkisel yağlar arasında en iyi tekli doymamış, çoklu doymamış ve doymuş yağ kombinasyonuna sahiptir.

Kilo vermenize yardımcı olur: Kolesterol seviyesini düşürme özelliğine sahip olduğundan pirinç kepeği yağı kilo kaybına yardımcı olabilir. Pirinç kepeği yağı aynı zamanda metabolizmayı hızlandıran ve sağlıklı kilo kaybına katkıda bulunan doğal antioksidanlar bakımından da zengindir.

Cilt lekelerini giderir: Cilt tonunu düzeltir ve koyu renkli lekeleri azaltır. Aynı zamanda göz çevresindeki şişliği tedavi etmeye yardımcı olur.

Egzama tedavisine yardımcı olur: Pirinç kepeği yağı, nemlendirici özelliği sayesinde cilt kuruluğunu giderir ve egzamayı tedavi etmeye yardımcı olur. Dermatit, gül (rosacea) gibi hastalıklardan kaynaklı cilt kuruluğu problemi pirinç kepeği yağı ile tedavi edilebilir.

Yaşlanmayı geciktirir: Pirinç kepeği yağı cildi sıkılaştırır, kırışıklık oluşumunu yavaşlatır ve doğal nemlendirme etkisiyle cilt yaşlanmasını geciktirir.

Saçın hızlı uzamasını sağlar: Pirinç kepeği yağı, saç sağlığı için faydalıdır; kepeği önler ve saç kırıklarını giderir. Yağ omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerdiğinden saçın erken beyazlamasını önlemeye yardımcı olur.

 

Pirinç kepeği yağı sağlıklı mı Pirinç kepeği yağının faydaları

PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Hamilelik ve emzirme 

Normal miktarda kullanımı güvenli olsa da hamilelik ve emzirme döneminde yağın kullanımı konusunda doktorunuza danışın.

Sindirim sorunları

Ülser, hazımsızlık gibi sindirim sistemi sorunlarınız varsa, pirinç kepeği yağından uzak durmanızda fayda var. Pirinç kepeğinden elde edilen lif, sindirim sisteminizi tıkayabilir ve komplikasyonlara neden olabilir.

Pirinç kepeği yağını büyük marketlerden, aktarlardan ya da bitkisel ürün satan mağazalardan edinebilirsiniz.

False