Serdar Özgüç
Serdar Özgüç
Serdar Özgüç

Ozon tedavisi nedir? Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır?

Doğa akıllıca çalışır. Sağlıklı ve aktif bir yaşam için gerekli olan her şeye sahiptir. Tek ihtiyacımız, tabiatta bize yararlı olanın farkına varmamız. Ozon gazı da doğadan elde edilen bir nimet. Vücudu temizleyen bir özelliğe sahip.

Haberin Devamı

Ozon tedavisini anlamak için öncelikle şunu bilmek gerekir; Vücutta beyinden kaslara, deriden iç organlara kadar tüm organların beslenmesini kan damarları yoluyla kan ve kanın taşıdığı oksijen sağlar. Yani bir organa kan, dolayısıyla oksijen ne kadar fazla gidiyorsa, o organ daha iyi çalışıyor demektir. Ozon tedavisinin temelinde bu felsefe yatar. Aslında antik dönemlere kadar uzanan çok eski bir yöntem. Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmasını aktive eden tamamlayıcı bir tedavi. İlaç değil ancak mevcut olan en güçlü iyileştirici maddelerden biri. 

Ozon tedavisi nedir Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır

CANLILARIN YAŞAMASI İÇİN BİR ŞEMSİYE GİBİ

Ozonla tanışan insanoğlu, onun tedavi edici özelliğinden çoğunlukla habersiz kalmış. Oksijenin kimyasal bir akrabası olan ozon( O3), atmosferde yüksek enerjiye sahip güneş ışınlarının çarpmasıyla ortaya çıkan oksijen atomlarının (0) diğer oksijen molekülleriyle birleşmesi sonucu meydana gelir. Tıbbi Ozon, "Ozon Jeneratörü" adı verilen cihazlarda elde edilir.

Haberin Devamı

Uzaydan ve özellikle güneşten gelen zararlı ışınları emerek, yeryüzüne inmelerine engel olarak, canlıların yaşaması için bir "şemsiye" görevi yapan ozon, diğer tanımla oksijenin kimyasal bir akrabası. Aktif oksijen molekülü olan OZON GAZI , Kanserden Diabete, Hepatit den AIDS’e, Kronik Yorgunluktan Stress’e, Antiaginten Kozmetiğe kadar yüzlerce hastalıkta uygulanmaktadır.

ORGANLARIN OKSİJEN HAVUZUNDA YÜZMESİNİ SAĞLAR

Ozonun vücuttaki etkisi, yoğunluğuna ve kullanıldığı doza bağlı olarak değişiklik gösterir. Ozon, doku ve hücrelerin oksijenlenmesini arttırır. Alyuvarların (kandaki kırmızı oksijen taşıyan hücrelerin) elastikiyetini artırarak kılcal damarlardan geçişini hızlandırır. Kanın dokulara oksijen bırakma yeteneğini artırarak, organların oksijen havuzunda yüzmesini sağlayarak, oksijen eksikliğini giderir. Bağışıklık sistemini uyararak, güçlendirir. Beyaz kan hücrelerinin (yani savunma hücrelerinin) enfeksiyonlara karşı koruyucu oluşumunu artırır, fonksiyonlarını düzenler. Bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlara direnci arttırır..Dezenfeksiyon ve antimikrobik özelliği ile bakteri, virüs ve mantarları öldürür. Klordan 3125 kat daha güçlü, doğal ve atık bırakmayan bir dezenfektandır.

Haberin Devamı

OZONUN KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Kanın kıvamını azaltır, akışkanlığını sağlar. Damar duvarındaki plakların yumuşamasını ve küçük kan damarlarındaki tıkaçların çözülmesini sağlayarak, kan dolaşımını düzenler. Damar duvarına olan etkisi ile tansiyorunun mormalleşmesini sağlar. Hızlı büyüyen kanser hücrelerinin çoğalmasını ve yayılmasının engeller. Kanser hücreleri üzerindeki etkisini tümör hücrelerinin zarlarını parçalayarak ve bağışıklık sistemi üzerinden etki ederek çoğalmasını ve yayılmasını engeller. Dokulardaki oksijen ve metabolik dengeyi sağlayarak kemoterapi ve radyoterapi gibi klasik kanser tedavilerinde etkinliğini güçlendirir. Kan etkilerini asgariye indirir.

Ozon tedavisi nedir Hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır

DOĞAL AĞRI KESİCİ

Hücre içi solunumunu hızlandırarak, hücrenin fonksiyonları için gerekli enerji olan ATP'nin üretimini arttırır. Karaciğer hücrelerini aktive ederek, böbrek süzmesini ve cildin detoks edici özelliğini arttırarak, vücudumuzdaki kimyasal ve atık maddelerin, ayrıca ağır metallerin temizlenmesine yardımcı olur. Vücudumuzdaki doğal ağrı kesicilerin açığa çıkmasını sağlayarak "ağrı kesici" özellik gösterir. Bağışıklık sistemi düzenleyicisi etkisi ile allerji ve astım gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

KENDİ KENDİNE İYİLEŞME MEKANİZMALARI

“Ozon Terapisi” olarak bilinen oksijenle şifa, tüm hastalıkların kaynağını hücresel seviyeye kadar izliyor. Ve vücudun doğal iyileşme mekanizmalarına katkıda bulunuyor. Hücrelerimizdeki organeller bol miktarda oksijenle en iyi şekilde çalışır. Soluduğumuza, yediklerimize hatta vücuttaki hücrelere ulaşan saf oksijen bedeni iyileştirir. Oksijen miktarını arttırmak bağışıklık sistemini güçlendirir, iltihaplanmayı azaltır, dolaşımı iyileştirir ve serbest radikal üretimiyle mücadele eder. Ozon tedavisi hücresel iyileşme sağlayan, vücuttaki kanın oksijen seviyesini iyileştiren bir tedavidir. Aktif oksijen molekülü olan OZON GAZI kullanılarak yapılan iyileştirici tedavilere “ozonterapi” denilmektedir. Kanserden Diabete, Hepatit'ten AIDS’e, Kronik Yorgunluktan Stres’e, Antiaging'ten Kozmetiğe kadar yüzlerce hastalıkta uygulanmaktadır.