Onul Üner
Onul Üner
Onul Üner

Ortodonti tedavi süresini kısaltan teknik

Dişlerdeki çapraşıklıklar hızlı ve güvenli bir şekilde tedavi edilebiliyor.

Haberin Devamı

Fastbraces, dişlerdeki çapraşıklıkları düzeltmek için geliştirilmiş olan bir tekniktir. Geleneksel diş teli tedavisi ile iki aşamada ve ortalama iki yıl içinde dişteki düzensizlikler tedavi edilebilir. Genelde, birinci yılda dişlerin sadece ağızda görünen kuron kısımları aynı hizaya gelir. İkinci yılda ise diş kökünün konumu düzeltilir. Fastbraces tekniğinde ise tedavinin başından itibaren diş kökü ile birlikte dişin düzeltilmesi hedeflenir. Bunun için üçgen tasarımlı ve özel alaşımlı olan ve dişin sürme kuvvetine yakın bir kuvvet uygulayan kare kesitli tellerden faydalanılır. Bu sayede aynı anda dişlerin hem kuron hem de kök kısmının düzelmesi sağlanır.

İYİLEŞME SÜRESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Hızlı diş teli tedavisinde iyileşme süresini etkileyen faktörler;

  • Dişin yapısı ve dişlerin kapanış şekli,
  • Bireyin kemik yapısı ve yoğunluğu,
  • Dişin hareket hızı, büyüme ve gelişim süreci,
  • Randevulara devam düzenliliği olarak sayılabilir.

Ortodonti tedavi süresini kısaltan teknik

Haberin Devamı

TEDAVİ SÜRESİ KISALIYOR

Yaklaşık 20 yıldır yapılan araştırmaların ardından geliştirilen Fastbraces tekniği ile dişin doğal sürme hızına çok yakın bir kuvvet uygulanarak diş teli tedavi süresi oldukça kısaltılabiliyor. Hızlı diş teli tedavisi ile dişlerdeki çapraşıklıklar ortalama 20 hafta içinde hızlı ve güvenli bir şekilde tedavi edilebiliyor.

HIZLI VE GÜVENLİ BİR TEDAVİ İMKANI

Fastbraces tekniğinde kişinin kendi diş rengine uyumlu estetik teller de kullanılabilir. Bu teknikte kullanılan tellerin esnekliği sayesinde ağrı ya da sızı riski oldukça azalır. Esnek yapısı sayesinde hızlı ve güvenli bir tedavi imkanı sunar. Dişlerinde düzensizlik olan her yaşta hastaya güvenli bir şekilde uygulanabilmektedir. Fastbraces tekniği için bir ortodonti uzmanına giderek siz de güzel ve sağlıklı dişlere sahip olabilirsiniz.