Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Düzenli seks hayatı hem fiziksel hem de duygusal olarak rahatlatıyor.

Haberin Devamı

ORGAZM NEDİR?

Orgazm, fiziksel ve psikolojik cinsel uyaranlar sonucu beynin harekete geçmesi ve bazı hormon mekanizmalarının etkisiyle, hem bedensel hem de ruhsal açıdan algılanan, "geçici şuur bulanıklığı", "kontrol kaybı duygusu", "zamandan kopuş" ve tüm bedende güçlü kasılmaların yaşandığı "yoğun bir boşalma"dır. Boşalma ise cinsel ilişkinin sonlarına doğru yaşanan ve on-on beş saniye süren kasılmalarla kendini gösteren fiziksel ve bedensel rahatlamadır.

Orgazmın hem fiziksel hem de psikolojik birçok yararı vardır. İşte orgazmın bilimsel olarak kanıtlanan 10 faydası…

BEYNE GİDEN KAN MİKTARINI ARTIRIR

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Orgazm, kan akışını hızlandırarak kanın vücutta dolaşımını artırır. Dolayısıyla beyne giden kan miktarında da atış olur ve bu sayede kanın taşıdığı oksijen beyin hücrelerine daha fazla miktarda ulaşır. Beynin kullandığı önemli bir yakıt olan oksijen miktarının fazla olması, hafıza, anlama ve düşünme gibi bilişsel becerilerde artışın yanı sıra, başta stres olmak üzere ruhsal sorunların azalmasına da etki eder.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Orgazm, immünoglobin A gibi, vücudumuzun mikroplarla savaşmak için kullandığı antikorların daha fazla salgılanmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

KALP DOSTUDUR

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Orgazm, kalbin de dostudur. Azlığı ya da çokluğu kalp krizi riski oluşturan östrojen ve testosteron hormonlarının düzeylerinin dengede tutulmasına yardımcı olarak kalp sağlığına da katkıda bulunur.

YÜKSEK TANSİYONU ÖNLER

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Orgazmla kan dolaşımının hızlanması, kan basıncının düşmesini sağlayarak, yüksek tansiyonu önler ve böylece felç riskinin azalmasına yardım eder.

AĞRILARI AZALTIR

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Orgazm sırasında salgılanan oksitosin ağrıların azalmasına yardımcı olur.

STRES VE GERGİNLİĞİ AZALTIR, MUTLU EDER

Orgazmın bilimsel açıdan kanıtlanmış 6 faydası

Fiziksel yararlarının yanı sıra psikolojik açıdan da pek çok yararı vardır. Orgazmla yüksek miktarda salgılanan ve mutluluk hormonu olarak adlandırılan endorfin sayesinde libidoda artış olur. Libidonun yükselmesi, cinsel isteksizlik sorununun giderilmesinde de önemli bir rol oynar. Orgazmın vücut kimyasallarında yaptığı değişim sonucunda stres ve gerginlik azalır, mutluluk, rahatlama ve kendine güven duygusunda artış olur.

Orgazmın aynı zamanda cilt sağlığı, yaşlanma etkilerini azaltması, cinsel organlardaki bazı sorunları önlemesi, regl dönemini düzenlemesi, uyku düzenini sağlaması, hamile kalmayı kolaylaştırması gibi faydaları da vardır.

Yazarın Tüm Yazıları