Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç
Sevtap Hamdemir Kılıç

Orgazmik doğum nedir?

Yok artık daha neler demeyin. Gerçekten doğum yaparken orgazm olan kadınlar var!

Haberin Devamı


ORGAZMİK DOĞUM NEDİR? DOĞUM SIRASINDA ORGAZM OLMAK MÜMKÜN MÜ?

Orgazmik doğum nedir

Orgazmik doğum, ilk kez 2009 yılında "Orgasmic Birth: The Best-Kept Secret," adı altında doğum koçu Debra Pascali-Bonaro tarafından tanımlandı. İnsanlar bunu ilk duyduklarında oldukça ilginç ve hatta şüpheli bulmalarına rağmen savunan birçok uzman kabul edilebilir olduğunu savunmuştur. Çünkü çocuk yapmanın yolu da sağlıklı seksten geçmektedir.


DOĞUM YAPARKEN ZEVK Mİ ALINIYOR YOKSA TAM ANLAMIYLA ORGAZM MI OLUNUYOR?

Orgazmik doğum nedir

Kadınların doğum şekli ne olursa olsun yapılan bazı sınırlamalar (karına bağlanan fetal monitor veya sezaryenden sonra beslenmenin bir süre sonra başlatılması) kadınlarda istenmeyen doğum tecrübelerine neden olmaktadır. Fransa’da 206 bin doğuma eşlik etmiş ebeler ile yapılan bir çalışma sonucunda 956 Fransız ebe katılımcı ile orgazmik doğum hakkında bir anket çalışması yapıldı. Bunlardan 109 tanesi anket çalışmasını tamamladı. Çalışmanın sonucunda ebeler 668 vakada doğum esnasında orgazmik belirtiler izlediklerini, yine 868 vakada doğum esnasında zevk alındığını ve 9 annenin de doğumda tam anlamıyla orgazm olduğunu belirttiler.


PEKİ, DOĞUM ESNASINDA NASIL ORGAZM OLUNABİLİYOR?

Orgazmik doğum nedir

Rahmin kasılması ile beraber doğum kanalı uyarılmakta ve vajina, serviks, klitoris uyarılmaktadır. Bu yolla anne adayında orgazma benzer hislerin tetiklenmekte olduğunu savunan birçok kadın olmaktadır. Fakat her kadının anatomisi ve doğuma bakışı farklı olması nedeniyle sadece ağrı duyan hasta da olmaktadır. Doğumun yapıldığı ortam, hastanın ağrı eşiği ve stres faktörleri buradaki duyumları değiştirebilmektedir.

Eğer ki bir kadın seksten korkuyorsa doğumda da sadece acı duyacaktır. Doğum sırasında orgazm ya da zevk benzeri hisler duyan bir kadın bu hissin burada yaşanmayacağı gibi bir psikoloji ile kendini bastırabilir. Ancak bu duyguyu yaşamak ağrıyı bastırabilir. Bu nedenle bundan utanılmamalı diye savunulmaktadır.


VAJİNA VE KLİTORİSE YAPILAN UYARILARLA AĞRI DAHA AZ HİSSEDİLİYOR

Orgazmik doğum nedir

Komisaruk ve arkadaşlarının 1988’de the Journal of Sex Research'de yayınladıkları makalelerinde vajina ve klitorise yapılan uyarılarla ağrının daha az hissedildiği savunulmuştur. Bunun nedeni olarak da orgazm esnasında beynin her iki lobu uyarılmakta ve beraberinde frontal cingulate cortex ve insulanın uyarımı ağrı algılayışını azalmaktadır diye savunulmaktadır.


BİR ÇOCUK DÜNYAYA GETİRMENİN ZEVKİ VE HAZZI BAMBAŞKA

Orgazmik doğum nedir

Seksin bebeğin gelişini sağlayan bir anahtar olmasına ek olarak çıkışını da kolaylaştıran bir anahtar olma yolunda değerli olduğu bu araştırmalarla anlaşılıyor. Bir hekim olarak buradan edindiğim özet bilgi, doğum bize ağrıyı değil beraberinde bir çocuk dünyaya getirmenin zevk ve hazzını yarattığı zaman değerli bir hayat öğretisi olmalıdır.


EŞİ İLE BİRLİKTE DOĞUMA HAZIRLANIYOR VE SUDA DOĞUM YAPIYOR

[video=hurriyetaile_video/sudanormaldogum.flv]

HAFTA HAFTA GEBELİK